Miercuri, 19 Noiembrie 2014 - 06:02 AM Aleg.RO: Tsunami in Parlament contra deputatilor si senatorilor acuzati de coruptie

Publicat de: ---

Cotidianul

Camera Deputatilor a aprobat cererea de arestare a lui Ion Dinita . Senatorul Akos Mora, gasit incompatibil de ANI, si-a dat demisia din Senat. Comisiile juridice au avizat si ridicarea imunitatii in cazul deputatului Ion Adam si a senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu. Insa in cazul lor e nevoie si de votul plenului. Doar cu imunitatea liberalului Mircea Rosca au fost emotii. Dar inainte de votul final a venit promisiunea lui Klaus Iohannis: "Se rezolva in plen".

Prima victima a fost deputatul PC Ion Dinita, unul dintre cei mai bogati parlamentari. Este acuzat in dosarul lui Aristotel Cancescu, seful Consiliului Judetean Brasov.

Dinita i-ar fi dat mita lui Cancescu pentru a primi contracte favorabile firmelor sale.

A urmat deputatul Ion Adam, acuzat in dosarul retrocedarilor de la Bacau, in care au fost arestati Viorel Hrebenciuc si fiul lui.

Ca avocat, Adam ar fi reusit sa castige ilegal in instanta padurea de 43 de mii de hectare pe care apoi a incercat sa o vanda cu Hrebenciuc.

Plenul Camerei a acceptat in final si cererea de arestare a liberalului Mircea Rosca dupa ce Comisia juridica a dat aviz negativ. Rosca este acuzat ca a cerut mita 20 de mii de euro ca sa il ajute pe un om de afaceri sa obtina un teren in Azuga. Deputatul ar fi primit efectiv 5.000 de euro, iar 11 mii de euro i-ar fi dat la partid.

La Senat, liberalul Daniel Akos Mora, gasit incompatibil de Inalta Curte, a pus punct discutiei despre intreruperea mandatului sau. Si-a dat demisia. El a fost gasit incompatibil pentru ca, pe vremea cand era consilier judetean la Mures, avea contracte cu statul.

Comisia juridica a Senatului a avizat si cererea de ridicare a imunitatii in cazul fostilor ministri Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, acum senatori. DNA vrea sa ii puna sub acuzare in dosarul Microsoft pentru ca ar fi primit mita ca sa ajute la incheierea contractului de inchiriere a licentelor pentru softurile calculatoarelor din scoli.

DNA sustine ca o parte din mita de 20 de milioane de euro ar fi ajuns la Serban Mihailescu.

Filmul zilei

ACTUALIZARE 19.33 In cazul deputatului PNL Mircea Rosca s-au inregistrat 220 voturi pentru si 65 impotriva. Decizia a venit dupa ce Comisia juridica respinsese cererile din partea justitiei. Rosca este cercetat pentru trafic de influenta.

ACTUALIZARE 19.31 Plenul Camerei Deputatilor a votat arestarea preventiva a deputatului PNL Mircea Rosca.

ACTUALIZARE 18.35 Deputatii au aprobat prin vot si incuviintarea arestarii colegului lor social democrat Ion Adam. Au fost 248 de voturi pentru si 63 impotriva.

Adam e acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in dosarul retrocedarilor de paduri.

In acest dosar, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost deja arestat preventiv pentru trafic de influenta.

Ancheta vizeaza retrocedarea ilegala a 43 de mii de hectare de padure, cu o valoare de aproape jumatate de miliard de euro.

ACTUALIZARE 18.20 Senatorul PNL Akos Mora, gasit incompatibil de catre ANI, a demisionat din Parlament. Senatul a luat act de demisia sa.

Akos Mora a anuntat saptamana trecuta ca se autosuspenda din partid.

Senatorul PNL are o decizie definitiva de incompatibilitate din 2013. Atunci, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins recursul sau fata de hotararea Curtii de Apel Tirgu Mures.

Inspectorii ANI au constatat ca Akos Mora a fost in acelasi timp consilier judetean in Mures si actionar al unei societati comerciale care a incheiat contracte cu CJ Mures.

ACTUALIZARE 17.46 Cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului PC Ion Dinita a fost aprobata de plenul Camerei Deputatilor cu 274 voturi pentru si 55 impotriva.


(253 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Tsunami in Parlament contra deputatilor si senatorilor acuzati de coruptie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57181406021118 seconds.