Miercuri, 19 Noiembrie 2014 - 06:02 AM Aleg.RO: In Duma de Stat de la Moscova s-a cerut expulzarea diplomatilor moldoveni

Publicat de: ---

Cotidianul

Deputatul comunist, Valerii Raskin din Duma de Stat a Rusiei s-a adresat Ministerului de Externe de la Moscova pentru expulzarea diplomatilor moldoveni ca raspuns la retinerea in Republica Moldova a cetatenilor rusi, Victor Sapinov si Maxim Firsov, noteaza izvestia .ru, citata de DESCHIDE.md.

În cererea lui Raskin adresata lui Lacrov, comunistul sustine ca in urma retinerii cetatenilor rusi, Republica Moldova suspecteaza Rusia de organizarea actiunilor subversive pe teritoriul altui stat. “Am facut toate demersurile necesare privind arestul lui Sapinov si Firsov, care au fot retinuti ilegal. Este o provocare a serviciilor speciale moldovenesti si nu este exclus ca este la comanda UE. Din cate se vede, cineva intentionat vrea sa incrimineze Rusiei actiuni ilegale si sa umileasca tara”, sustine Valerii Raskin.

Deputatul comunist din Duma de Stat a Rusiei sustine ca retinerea cetatenilor rusi face parte din actiunile neprietenoase fata de Rusia si necesita un raspuns imediat, chemand Ministerul de Externe de la Moscova la actiuni concrete.

În cadrul actiunilor, interprinse pe 14 noiembrie de PG si SIS au fost retinute mai multe persoane dintre care cetateni straini originari din Federatia Rusa si Ucraina printre care Victor Sapinov, liderul miscarii pro-ruse „BOROTBA” (LUPTA) din Ucraina. si Maxim Firsov activist al organizatiei „BOROTBA”. Firsov, in varsta de 34 de ani este originar din Tiumeni, Federatia Rusa.

Sapinov este originar din localitatea Mitis din regiunea Moscovei, Federatia Rusa. Anterior acesta a activat in cadrul Dumei de Stat a Federatiei Ruse, iar actualmente locuieste la Kiev, Ucraina.


(187 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

In Duma de Stat de la Moscova s-a cerut expulzarea diplomatilor moldoveni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65627384185791 seconds.