Miercuri, 19 Noiembrie 2014 - 06:02 AM Aleg.RO: PPMT Bihor: Speram ca Iohannis sa termine atat cu baronii rosii din PSD, cat si cu cei verzi din UDMR. Cerem demisia conducerii Uniunii

Publicat de: ---

AMOS News

"Niciun sef de campanie nu ar fi putut sa se organizeze asa cum s-au organizat tinerii . Tinerii au rasturnat aceasta situatie. Si nu doar cei din Transilvania. S-au mobilizat peste tot, in Iasi, Bacau, Timisoara. Am incredere ca primul presedinte transilvanean va reusi sa aduca tara pe un fagas normal si sper ca noul presedinte sa termine atat cu baronii rosii din PSD, cat si cu cei verzi din UDMR. O sa se termine cu coruptia, cu traseismul. A fost un vot impotriva baronilor rosii din PSD, dar, totodata, si a baronilor verzi din UDMR", a declarat Zatyko Gyula, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Oradea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe de alta parte, directorul de organizare al PPMT pe regiunea Partium, Csomortanyi Istvan, si el prezent la conferinta de presa, a spus ca UDMR Bihor a facut campanie inaintea celui de-al doilea tur de scrutin pentru Victor Ponta, dar in ciuda mobilizarii reprezentantilor UDMR electoratul maghiar a votat cu Iohannis.

"In Bihor, Szabo Odon (n.r. - presedintele executiv al UDMR Bihor) a vizitat toate primariile UDMR, bisericile cerand maghiarilor sa voteze cu Ponta, in alte judete, primarii UDMR au trimis carti postale in care cereau oamenilor sa puna stampila pe candidatul PSD, ca de la ei vin banii. Cu toate acestea, electoratul maghiar a votat masiv cu Iohannis, dovada ca nu mai accepta sa fie prostit. In toate localitatile unde comunitatea maghiara este mare Iohannis a obtinut scoruri imense. In Biharia, peste 85%, in Cetariu ori Paleu peste 80%", a exemplificat Csomortanyi.

Ca atare, a conchis acesta, intrucat conducerea UDMR s-a indepartat de vointa politica a electoratului maghiar, ar trebui sa-si prezinte demisia.

"Adica maghiarii voteaza cu Iohannis, iar UDMR, in ciuda lor, continua sa sustina PSD. Ii somam sa-si prezinte demisia, pentru ca s-au rupt de interesele electoratului maghiar", a spus Csomortanyi Istvan.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, inaintea reuniunii grupurilor parlamentare, ca nu cauta pretexte pentru iesirea de la guvernare si ca, in momentul de fata, incearca sa inteleaga ce s-a intamplat la vot si care a fost resortul care a stat la baza votului electoratului maghiar.

Intrebat daca sunt motive pentru iesirea de la guvernare, Kelemen a raspuns: "Noi am facut un acord pana in 2016. Acolo sunt prevazute lucruri care trebuie facute. Suntem dupa opt luni de guvernare si e greu sa facem un bilant".

De asemenea, tot marti, Camera Deputatilor a respins proiectul legii amnistiei si gratierii, fiind inregistrate 293 de voturi in favoarea acestei decizii, un vot "impotriva" si o abtinere. Camera Deputatilor este forul legislativ decizional in cazul acestui proiect de lege, care a fost respins de Senat din mai 2013.

Klaus Iohannis a obtinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidentiale, conform rezultatelor partiale anuntate, luni, de BEC, dupa centralizarea a 99,07% din procesele verbale, el fiind votat de 6.242.825 dintre alegatori.


(135 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PPMT Bihor: Speram ca Iohannis sa termine atat cu baronii rosii din PSD, cat si cu cei verzi din UDMR. Cerem demisia conducerii Uniunii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55410504341125 seconds.