Joi, 20 Noiembrie 2014 - 05:45 AM Aleg.RO: ICCJ a decis prelungirea arestului preventiv pentru Viorel si Andrei Hrebenciuc

Publicat de: ---

Puterea taguri: iccj, decide, prelungeste, arest, preventiv, viorel, andrei, hrebenciuc, dosar, retrocedare, ilegal, padure

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis propunerea de prelungire a arestului preventiv pentru Viorel si Andrei Hrebenciuc, precum si pentru Gheorghe Paltin Sturdza . Cei trei sunt urmariti penal in dosarul retrocedarii ilegale de padure.

Perioada in care acestia trebuie sa stea in arest preventiv a fost prelungita pana la 22 decembrie.

Decizia ICCJ nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.

ICCJ va judeca, joi, in acelasi dosar, propunerea de arestare preventiva a deputatului Ioan Adam, dupa ce plenul Camerei a avizat, marti, luarea de masuri preventive fata de acesta.

Procurorii DNA sustin ca, in aprilie 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecatorilor Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna, sa pronunte o hotarare judecatoreasca in favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea in posesia lui Paltin Sturdza a unei suprafete de 43.227 de hectare de padure in Bacau, producand astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.

Anchetatorii mai sustin ca, incepand din aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, impreuna cu deputatul Ioan Adam, cu Paltin Gheorghe Sturdza si Dan Costin Bengescu, a constituit si coordonat un grup, care a fost sprijinit ulterior si de alte persoane, ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei, pentru a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si vanzarea rapida a terenului forestier in suprafata de 43.227 de hectare, dobandit prin hotararea judecatoreasca din 2012 de la Tribunalul Covasna.

În dosarul retrocedarii sunt urmariti penal si senatorii Dan Sova si Ilie Sarbu, precum si directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu.


(195 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

ICCJ a decis prelungirea arestului preventiv pentru Viorel si Andrei Hrebenciuc | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55041790008545 seconds.