Joi, 20 Noiembrie 2014 - 05:45 AM Aleg.RO: Inca 30 de zile de arest pentru Viorel Hrebenciuc si fiul sau

Publicat de: ---

Financiarul Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis miercuri propunerea DNA de prelungire a arestarii preventive cu inca 30 de zile in cazul fostului deputat Viorel Hrebenciuc si a fiului acestuia, Andrei Hrebenciuc, pusi sub acuzare in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri .

Aceeasi decizie a fost luata si in cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, insa hotararea instantei nu este definitiva.

Viorel Hrebenciuc a fost arestat pe 29 octombrie, el fiind acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, trafic si cumparare de influenta, spalare a banilor, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, incepand cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, impreuna cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotarare judecatoreasca a Tribunalului Covasna.

DNA mai arata ca in 17 octombrie 2014 Viorel Hrebenciuc si-a folosit influenta fata de Dan Sova, in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse.

Scopul demersului era acela de a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate lui Miron Mitrea, care fusese condamnat in prima instanta pentru luare de mita.

“Demersul a fost acceptat de catre Dan Sova, care a afirmat ca este obligatorie adoptarea acestei propuneri legislative. Totodata, suspectul a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al unui partid politic, in dauna celorlalti contracandidati, pentru a-l determina pe ministrul Justitiei sa initieze un proiect de lege avand ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000. Avand in vedere ca Viorel Hrebenciuc este acuzat in doua dosare penale sub aspectul savarsirii unor infractiuni prevazute de art. 13 din Legea nr. 78/2000, proiectul l-ar fi vizat in mod nemijlocit, impiedicand tragerea sa la raspundere penala”, precizeaza DNA. (Agentia Nationala de Presa AGERPRES)


(203 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Financiarul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Financiarul:

Inca 30 de zile de arest pentru Viorel Hrebenciuc si fiul sau | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5990788936615 seconds.