Joi, 20 Noiembrie 2014 - 05:45 AM Aleg.RO: Alesii nu se inteleg in privinta votului prin corespondenta. Contre putere - opozitie

Publicat de: ---

Financiarul

Consensul instalat de tema amnistiei in randul alesilor a durat mai putin de 24 de ore . Votul prin corespondenta, subiectul care a generat un interes urias al opiniei publice in urma scrutinului de duminica in diaspora, a devenit miercuri samanta de scandal intre putere si opozitie in Camera Deputatilor.

Liderii de grup ai PNL - PDL au cerut ca proiectul de lege privind votul din corespondenta sa fie urcat pe ordinea de zi. Solicitarea a fost respinsa.

Dupa cateva schimburi de replici, s-a ajuns la un consens - liderii de grupuri parlamentare au avut o sedinta scurta si s-a decis ca proiectul de lege sa fie trimis catre comisia de specialitate. Saptamana viitoare va intra in dezbatere in plenul Camerei Deputatilor, potrivit reporterului TVR Maria Buruiana.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea: "'Votul prin corespondenta este extrem de important la alegerile pentru camera Deputatilor si pentru Senat, care sunt in 2016. Saptamana viitoare convocam comisia pentru modificarea legii si vom discuta acest capitol (n.r. al votului prin corespondenta). Vom gasi solutia oportuna in asa fel incat in cel mai scurt timp romanii sa aiba o lege de alegere a Camerei Deputatilor si Senatului care sa includa si votul prin corespondenta, care este parte a modelului de vot pe care romanii il au. Vor avea vot prin corespondenta, vot electronic si vot direct. Votul prin corespondenta nu exclude votul direct la urna. El face parte din Legea alegerilor Camerei Deputatilor si Senatului".

"Pentru Legea alegerilor locale, daca se va dori, vom discuta la momentul oportun daca este util sa avem un vot prin corespondenta. El implica o alta abordare. Pentru alegerile prezidentiale discutam peste 5 ani. Prioritatea noastra este sa facem astfel incat sa facem astfel incat niciun roman sa nu fie impiedicat sa voteze viitorul Parlament al Romaniei", a afirmat Valeriu Zgonea in plenul Camerei Deputatilor, citat de Agerpres.


(204 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Financiarul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Financiarul:

Alesii nu se inteleg in privinta votului prin corespondenta. Contre putere - opozitie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60153007507324 seconds.