Joi, 20 Noiembrie 2014 - 05:45 AM Aleg.RO: „Tara din suflet - Patria Romana“. Arta copiilor romani din diaspora, expusa la ICR

Publicat de: ---

Puterea taguri: copii, romani, diaspora, icr, institute, cultural, patria, tara, suflet

La Institutul Cultural Roman va avea loc, vineri, 21 noiembrie, de la ora 18 .00, vernisajul expozitiei „Tara din suflet – Patria Romana“. Vor fi expuse 40 de lucrari de grafica si pictura realizate de copii romani cu varste intre opt si 14 ani, rezidenti in Bulgaria, Franta, Grecia, Italia, Republica Moldova, Serbia, Spania, SUA, Ucraina si Ungaria.

Vor lua cuvantul Doina Mandru, critic de arta, Liviu Jicman, vicepresedinte ICR si Ninel Peia, deputat, secretarul Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii.

Lucrarile au fost selectate in urma unui concurs adresat comunitatilor romanesti de peste hotare. Initiativa si-a propus consolidarea legaturilor emotionale intre tara si tinara generatie din diaspora.

Lucrarile  – printre care imaginea unor munti desenati cu migala, a unor biserici ascunse dupa copaci rasuciti, a cerului care cade ca o perdea in trei culori sau a unei clepsidre in care Romania trece din sine in sine – vor fi expuse in sala ICR. Expozitia poate fi vizitata pana luni, 24 noiembrie 2014, al ICR (Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti).

Expozitia „Tara din suflet – Patria Romana“ este organizata de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romanii din afara granitelor si Limba romana, si Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, Comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii.


(173 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

„Tara din suflet - Patria Romana“. Arta copiilor romani din diaspora, expusa la ICR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.49310898780823 seconds.