Joi, 20 Noiembrie 2014 - 05:45 AM Aleg.RO: Motiune de cenzura impotriva presedintelui Comisiei Europene

Publicat de: ---

Cotidianul

Alesii eurofobi din Parlamentul European (PE) vor depune o motiune de cenzura impotriva presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care va fi supusa la vot saptamana viitoare, dupa dezvaluirile privind scandalul LuxLeaks, informeaza AFP, citata de AGERPRES .

Motiunea prezentata de grupul eurofob EFDD (Europa Libertatii si Democratiei Directe), prezidat de liderul UKIP, britanicul Nigel Farrage, a obtinut cele 76 de semnaturi necesare pentru o astfel de initiativa. Majoritatii membrilor EFDD (44 din totalul de 48 de membri) li s-au alaturat deputati ai Frontului National din Franta, condus de Marine Le Pen, si alti alesi eurofobi, a precizat Parlamentul European.

'Motiunea va fi inscrisa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte plenare si conferinta presedintilor urmeaza sa decida in ce moment va fi votata', potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, motiunea nu are nicio sansa sa fie adoptata, eurofobii dispunand de o suta de fotolii din totalul de 751 in Parlamentul European. Însa 'votul va fi un exercitiu de autopromovare' pentru initiatorii sai, potrivit unei surse parlamentare.

Si stanga radicala a incercat sa depuna o motiune de cenzura impotriva lui Jean-Claude Juncker, insa nu a reusit sa adune cele 76 de semnaturi necesare dupa ce le-a refuzat pe cele ale eurofobilor si ale extremei drepte.

Alesii eurofobii doresc sa-l sanctioneze pe Juncker dupa dezvaluirile cu privire la amplul sistem de evaziune fiscala din tara sa pe cand acesta detinea functia de premier.

"Scandalul LuxLeaks demonstreaza ca Jean-Claude Juncker si-a consacrat cariera politica pentru a-si imbogati tara pe spatele partenerilor sai europeni, in pofida Uniunii si a spiritului comunitar pe care vrea sa le reprezinte", a acuzat eurodeputatul italian Marco Zanni, liderul alesilor Miscarii 5 Stele a lui Beppe Grillo, membri ai EFDD.


(245 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Motiune de cenzura impotriva presedintelui Comisiei Europene | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59198999404907 seconds.