Joi, 20 Noiembrie 2014 - 05:45 AM Aleg.RO: Initiativa lui Cameron de limitare a imigratiei provenind tari UE, criticata de parlamentari germani

Publicat de: ---

7plus

"Spre surprinderea mea, in Marea Britanie nu se face nicio diferenta intre libertatea de circulatie a persoanelor si deplasarea fortei de munca", a declarat deputatul german GĂŒnther Krichbaum, membru al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), citat de Financial Times .

Krichbaum recomanda Marii Britanii sa utilizeze actuelele reglementari europene pentru a evita abuzurile la sistemul de indemnizatii sociale, in loc sa incalce dreptul la circulatie.

"Este clar ca imigrantii cauta locuri de munca in mod activ, nu beneficii sociale. Daca se intampla invers, autoritatile nu sunt obligate sa ofere indemnizatii sociale", a argumentat Krichbaum, oferind ca exemplu recenta decizie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Un stat membru al Uniunii Europene trebuie sa aiba posibilitatea de a refuza acordarea de ajutoare sociale cetatenilor straini care nu muncesc si care vin dintr-o alta tara UE doar pentru a obtine indemnizatii sociale, a stabilit Curtea de Justitie a UE, sesizata intr-o cauza cu romani, de la o instanta din Germania.

"Dar imigratia in sine este un drept fundamental in Uniunea Europeana. Nu este negociabil. Nu este un lucru care sa poata fi reformat", a insistat Krichbaum.


(225 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Initiativa lui Cameron de limitare a imigratiei provenind tari UE, criticata de parlamentari germani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53964495658875 seconds.