Joi, 20 Noiembrie 2014 - 05:45 AM Aleg.RO: Zgonea: Ne concentram pe alegerile parlamentare. Votul prin corespondenta, peste cinci ani

Publicat de: ---

Puterea taguri: zgonea, concentram, alegerile, parlamentare, votul, corespondenta, ani

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei, a declarat, miercuri, ca in acest moment este foarte important sa se lucreze la o lege pentru votul prin corespondenta la alegerile parlamentare, precizand ca prezidentialele sunt peste cinci ani si mai pot astepta .

„Pentru alegerile prezidentiale discutam peste cinci ani. Prioritatea noastra este ca niciun om sa nu fie blocat sa voteze viitorul Parlament al Romaniei”, a spus Zgonea, care a subliniat faptul ca votul prin corespondenta este definit diferit in functie de tipul de alegeri – locale, parlamentare, prezidentiale - in toate statele europene.

„Am stabilit cu liderii grupurilor parlamentare ca votul prin corespondenta este important pentru alegerile pentru Camera Deputatilor si Senatului din 2016. Saptamana viitoare convocam comisia pentru modificarea legii si vom discuta acest capitol si aceasta initiativa parlamentara (privind votul prin corespondenta, n.r.) si vom gasi solutia oportuna ca in cel mai scurt timp sa avem o lege de alegere a Camerei si Senatului care sa includa votul prin corespondenta”, a spus Zgonea.

Zgonea a facut aceste precizari in replica la solicitarile reprezentantilor opozitiei de a modifica ordinea de zi de miercuri si de a discuta cu prioritate un proiect de lege privind votul prin corespondenta.

Potrivit lui Zgonea, aceeasi comisie de modificare a legii va discuta „la momentul oportun” daca este util sa se introduca votul prin corespondenta si in Legea alegerilor locale.


(188 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Zgonea: Ne concentram pe alegerile parlamentare. Votul prin corespondenta, peste cinci ani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55764985084534 seconds.