Vineri, 21 Noiembrie 2014 - 06:30 AM Aleg.RO: Deputatul Ioan Adam, arestat preventiv in dosarul retrocedarilor ilegale

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Deputatul PSD Ioan Adam a fost arestat, joi, printr-o decizie luata de instanta suprema, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri din Bacau, in care au fost arestati si fostul deputat Viorel Hrebenciuc si fiul acestuia .

Ioan Adam urmeaza sa fie incarcerat, dar poate contesta decizia, care nu este definitiva, la aceeasi instanta.

Procurorii DNA au cerut arestarea parlamentarului, dupa ce, saptamana aceasta, au obtinut avizul Camerei Deputatilor in acest sens.

Ioan Adam este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. In acest dosar, au fost arestati preventiv, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, si Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare padure care ar fi fost retrocedate ilegal.

Procurorii DNA sustin ca in aprilie 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecatorilor Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna sa pronunte o hotarare judecatoreasca in favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea in posesia lui Paltin Sturdza a unei suprafete de 43.227 de hectare de padure in Bacau, producand astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.

In acest dosar sunt arestati preventiv fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, si Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare padure.

Citeste si Ion Iliescu vorbeste de alegeri anticipate: "Ponta isi asuma esecul, facem o analiza serioasa" Citeste si Stelian Tanase: Directorul TVR 1 i-a facut reclama lui Ponta la "Viata satului". Trebuia invitat si Iohannis Citeste si Cum raspunde Iliescu cand e intrebat de ce a pierdut Ponta alegerile


(199 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Deputatul Ioan Adam, arestat preventiv in dosarul retrocedarilor ilegale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56483197212219 seconds.