Vineri, 21 Noiembrie 2014 - 06:30 AM Aleg.RO: Primarul Sighisoarei, in functie de 14 ani: N-ar fi rau sa se limiteze numarul de mandate succesive

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Primarul Dorin Danesan, aflat la al patrulea mandat, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca "n-ar fi rau" sa se limiteze numarul de mandate succesive pentru alesii locali, avand in vedere contextul actual, in care "s-a ascutit lupta in clasa politica" .

"Probabil, avand in vedere ca in ultimul timp s-a ascutit lupta in clasa politica, n-ar fi rau. Cred ca ideea este sa nu se dea posibilitatea alesilor sa faca nereguli mari. Nu stiu sa existe in alte tari vreo prevedere similara. Eu, oricum, sunt de acord cu ce hotarasc parlamentarii", a declarat Danesan.

Alesii locali, primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali si judeteni nu vor putea ocupa aceste functii mai mult de doua mandate succesive, conform unei initiative legislative aprobate tacit, miercuri, de Camera Deputatilor.

Initiativa apartine deputatilor PDL Cezar Preda si Gheorghe Udriste.

Proiectul prevede ca nicio persoana nu poate indeplini succesiv functia de primar, consilier local, consilier judetean, presedinte consiliu judetean decat cel mult pentru doua mandate.

Initiatorii au considerat ca dupa doua mandate consecutive, alesii locali construiesc in jurul lor un sistem politic si institutional local in care orice competitie electorala locala reala devine imposibila si exista situatii concrete in care monopolul unei persoane sau a unui grup de persoane din jurul acesteia asupra resurselor unei comunitati a dus la acuzatiile de nepotism, conflict de interese sau coruptie.

Proiectul a fost adoptat tacit, deoarece termenul de dezbatere si vot final din 15 octombrie a fost depasit. Camera Deputatilor este prima camera sesizata, Senatul este for decizional.

Citeste si SONDAJ: Ar trebui ca primarii sa aiba dreptul doar la doua mandate succesive?


(184 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primarul Sighisoarei, in functie de 14 ani: N-ar fi rau sa se limiteze numarul de mandate succesive | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6328341960907 seconds.