Vineri, 21 Noiembrie 2014 - 06:30 AM Aleg.RO: Anticoruptia lui Iohannis s-a impotmolit in Vosganian. Care o apara pe Ecaterina Andronescu

Publicat de: ---

Kamikaze

“Senatul nu e un ghiseu care primeste acte de undeva si doar le stampileaza . Senatul are nevoie de dovezi de coruptie ca sa permita punerea sub acuzare a unui senator”.

Cine credeti ca a zis aceste vorbe de duh si in ce context? Vreun pesedist despre vreun pesedist? Nu, partial gresit: un liberal despre un pesedist. Mai exact, un liberal in apararea unei pesediste.

Liberalul e Varujan Vosganian iar pesedista e Ecaterina Andronescu, ambii senatori. Contextul e si mai ingrijorator: discursul lui Vosganian a fost rostit in plenul Senatului Romaniei inaintea votului pe care senatorii trebuie sa-l dea, la cererea DNA, pentru sau impotriva urmaririi penale a Ecaterinei Andronescu. DNA, deci, nu cere aprobarea unei cereri de retinere (urmata de o cerere arestare depusa la instanta), nu cere aprobarea unei cereri de perchezitie. NU. DNA cere, doar, sa o poata urmari penal pe Ecaterina Andronescu in dosarul Microsoft. DNA, asadar, are nevoie de incuviintarea Senatului, in acest caz, pentru a o cerceta pe Andronescu. Si abia daca se aduna suficiente probe, DNA va trimite dosarul in instanta unde Andronescu ar fi judecata si condamnata NUMAI dupa ce ar avea dreptul legal la aparare.

Ei bine, nu, Varujan Vosganian nu e de acord. Dupa ce, si in cazul lui, USL a decis sa puna botnita DNA si nu a permis inceperea urmaririi penale, liberalul Vosganian isi apara, din spirit de colegialitate penala, sora intru dosare.

Cind se intimpla asta? La trei zile dupa ce Klaus Iohannis, presedintele PNL, a cistigat prezidentialele cu mesaj anticoruptie tradus, ieri, intr-un vot masiv: impotriva legii amnistiei si gratierii, pentru arestarea a trei deputati (Ioan Dinita- PC, Ioan Adam – PSD, Mircea Rosca – PNL). Si, bonus, a dus si la demisia unui senator PNL incompatibil, Akos Mora.

Ei, in acest context, Vosganian se pisa pe Klaus Iohannis si pe 6,2 milioane de romani care l-au votat duminica si o apara pe pesedista Ecaterina Andronescu.

Klaus Iohannis, ai o problema. Si e doar inceputul.

prisacariu.ro

Ce-ti doresc eu tie, amara Romanie: Ponta la brutarie

___

Abramburica, da-te prinsa!

___

Domnule Ponta, tratati-va depresia printr-un autodenunt

___

Domnule presedinte Iohannis, iata cum sa nu aruncati in aer 6,2 milioane de voturi

___

Plangere penala impotriva lui Ponta: abuz in serviciu pentru organizarea votului in strainatate


(191 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Kamikaze

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Kamikaze:

Anticoruptia lui Iohannis s-a impotmolit in Vosganian. Care o apara pe Ecaterina Andronescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53510284423828 seconds.