Vineri, 21 Noiembrie 2014 - 06:30 AM Aleg.RO: Horatius Dumbrava i-a trimis o scrisoare deschisa lui Klaus Iohannis. Judecatorul cere demersuri pentru a fi ridicata imunitatea si altor parlamentari

Publicat de: ---

Puterea taguri: horatius, dumbrava, trimite, scrisoare, deschisa, klaus, iohannis, judecator, cere, demers, ridica, imunitate, parlamentar

Membrul CSM Horatius Dumbava i-a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare deschisa in care ii cere sa faca demersurile necesare pentru a fi reluata procedura de ridicare a imunitatii si in cazul altor parlamentari . Printre acestia se numara Varujan Vosganian, Daniel Chitoiu, Laszlo Borbely, Vlad Cosma si Ion Stan.

"În ultimele zile, asistam la un rol constructiv, fara precedent, al Parlamentului, in a nu obstructiona justitia in a-si face datoria constitutionala. (...) Însa trebuie spus ca si aici trebuie mers pana la capat, tocmai pentru a nu mai exista loc de interpretare. Exista cereri ale procurorului general de ridicare a imunitatii unor parlamentari, respinse fara o justificare de catre Parlament, si ma refer la domnii senatori si deputati, printre altii: Varujan Vosganian, Daniel Chitoiu, Laszo Borbely, Vlad Cosma, Ion Stan. Trebuie reluata procedura in cazul acestor parlamentari, iar Plenul Parlamentului sa dea liber justitiei in a verifica acuzatiile aduse de procurori", i-a cerut Horatius Dumbrava lui Klaus Iohannis in scrisoarea deschisa.

Judecatorul a mai precizat ca este nevoie, pana la modificarea Constitutiei Romaniei, de o noua lege privind ridicarea imunitatii, "prin care sa se prevada in mod clar ridicarea barierelor nejustificate in indeplinirea actului de justitie".

De asemenea, Horatius Dumbrava i-a cerut lui Klaus Iohannis sa verifice respectarea interdictiei judecatorilor si procurorilor de a nu fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, nominal, pentru fiecare judecator si procuror in parte.

"Este necesar, pentru o reala independenta a justitiei din Romania, ca orice troc politic privind numirile in functiile de conducere ale celor mai importante institutii judiciare sa nu mai fie posibil", i-a cerut judecatorul Horatius Dumbrava lui Klaus Iohannis.


(183 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Horatius Dumbrava i-a trimis o scrisoare deschisa lui Klaus Iohannis. Judecatorul cere demersuri pentru a fi ridicata imunitatea si altor parlamentari | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6093590259552 seconds.