Vineri, 21 Noiembrie 2014 - 06:30 AM Aleg.RO: Frunda: Trebuie redactata alta lege a gratierii

Publicat de: ---

Cotidianul

Consilierul premierului Victor Ponta Gyorgy Frunda a declarat la RFI ca "in mod calm, trebuie redactat un alt proiect de lege de gratiere a infractiunilor mici, a infractorilor primari, care au comis gainarii" . Un document de acest gen ar rezolva problema suprapopularii penitenciarelor, spune consilierul onorific al premierului.

Gyorgy Frunda considera insa ca legea amnistiei si gratierii trebuia respinsa in contextul actual. "Cred ca nu era politic alta solutie decat respingerea acestui proiect de lege, pentru ca populatia il interpreta ca un proiect facut in favoarea reprezentantilor PSD care sunt in puscarie, a baronilor locali, a oamenilor politici care au fost condamnati. De aceea, aceasta lege trebuia respinsa, e o decizie politica corecta", a declarat acesta.

Consilierul onorific al premierului spune ca "penitenciarele romanesti sunt suprapopulate si ca aceasta problema trebuie rezolvata. În mod calm, trebuie redactat un alt proiect de lege de gratiere a infractiunilor mici, a infractorilor primari, care au comis gainarii, infractiuni mici, cotidiene si care fiind la prima condamnare, poate statul sa le intinda o mana de eliberare, de reeducare sociala si prin asta sa rezolve si problema suprapopularii penitenciarelor".

"În acelasi timp, trebuie sa acceseze Ministerul Justitiei fonduri europene (...) si cred ca trebuie construite unul-doua penitenciare mari pentru infractori care au comis infractiuni minore", afirma Frunda.

În opinia sa, "infractiunile de coruptie, infractiunile cu violenta, infractiunile de viol, omor, talharie, toate acestea trebuie exceptate de la gratiere si trebuie gratiati doar cei care au savarsit infractiuni usoare, furturi mici, alte infractiuni de intentie sau din culpa, care pot fi gratiate".

Gyorgy Frunda spune ca "acest proiect trebuie supus dezbaterii publice, trebuie sa se faca absolut deschis, transparent, trebuie discutat cu ONG-urile care apara drepturile omului, trebuie ascultati judecatorii, avocatii, expertii in domeniu, trebuie ascultata societatea civila si pe urma trebuie intrat cu proiectul respectiv in Parlament".

Camera Deputatilor a respins marti proiectul legii amnistiei si gratierii, fiind inregistrate 293 de voturi in favoarea acestei decizii, un vot impotriva si o abtinere.


(230 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Frunda: Trebuie redactata alta lege a gratierii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.