Miercuri, 26 Noiembrie 2014 - 05:52 AM Aleg.RO: DNA cere aviz pentru arestarea preventiva a deputatului PDL Catalin Teodorescu, cercetat in dosarul fostei sefe DIICOT

Publicat de: ---

Puterea taguri: dna, cere, aviz, arestare, preventiva, deputat, pdl, catalin, teodorescu, cercetat, dosar, fosta, sefa, diicot

DNA cere Camerei Deputatilor aviz pentru arestarea preventiva a deputatului PDL Florin Catalin Teodorescu, cercetat in dosarul fostei sefe a DIICOT, Alina Bica . Aceasta a fost arestata preventiv in dosarul privind o despagubire ilegala facuta de ANRP.

Citeste si: Fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean, retinuta de procurorii DNA in dosarul Alinei Bica

DNA a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului PDL Catalin Teoedorescu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu, a precizat DNA, intr-un comunicat de presa.

Procurorii au mai mentionat ca, in calitatea sa de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, a savarsit o infractiune de coruptie, iar privarea de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal.

Catalin Teodorescu s-a prezentat, luni, la sediul DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta invinuirile.

Tot luni a fost audiata la DNA si apoi retinuta Oana Vasilescu, la data faptelor vicepresedinte al ANRP si membru in aceeasi comisie, si ea fiind acuzata de abuz in serviciu.

Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP a acordat in 2011 o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

DNA ii acuza tot de abuz in serviciu si pe ceilalti fosti membri ai comisiei: fosta sefa a DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, toti fiind arestati preventiv, deputatul UDMR Marko Attila, pentru arestarea caruia procurorii au cerut de asemenea aviz la Camera Deputatilor, si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.

Expertul evaluator Emil Nutiu, cel care a evaluat terenul de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, a fost si el arestat preventiv, sub acuzatia de abuz in serviciu.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despagubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

Anchetatorii sustin ca Gheorghe Stelian ar fi impartit cu alti trei oameni de afaceri cei 62 de milioane de euro - prejudiciul in urma despagubirii platite pentru terenul supraevaluat.Proiectul neavand succes, Udrea a vandut terenul si creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.


(258 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

DNA cere aviz pentru arestarea preventiva a deputatului PDL Catalin Teodorescu, cercetat in dosarul fostei sefe DIICOT | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63200807571411 seconds.