Miercuri, 26 Noiembrie 2014 - 05:52 AM Aleg.RO: Fostul deputat Stelica Iacob Strugaru, condamnat la inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese

Publicat de: ---

romanialibera

Mai puteti citi si:

Evaziune fiscala ?i spalare de bani in Portul Constan?a Fostul deputat Pal Arpad, condamnat la inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese

Fostul deputat Stelica Iacob Strugaru a fost condamnat de Inalta Curte de Casa?ie ?i Justi?ie la un an de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, dupa ce ?i-a angajat fiul la biroul sau parlamentar, relateaza Mediafax .

Potrivit deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitiei (ICCJ), fostul deputat Stelica Iacob Strugaru urmeaza sa aiba un termen de incercare de trei ani. Pe durata termenului de incercare, Strugaru trebuie sa se supuna mai multor masuri de supraveghere, respectiv sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Botosani, sa anunte daca isi schimba domiciliul si orice deplasare mai lunga de opt zile.

Decizia luata luni de ICCJ nu este definitiva si poate fi contestata cu apel la aceeasi instanta.

Fostul deputat Stelica Iacob Strugaru a fost trimis in judecata de Parchetul instantei supreme in septembrie 2013. Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada in care a fost deputat, Stelica Iacob Strugaru a solicitat angajarea fiului sau, Radu, si a avizat contractul de munca al acestuia, la biroul sau parlamentar din Circumscriptia electorala nr. 7 Botosani, pe perioada determinata, incepand din 1 iunie 2009.

In perioada in care a lucrat la biroul parlamentar al lui Stelica Iacob Strugaru, fiul acestuia a incasat 48.118 lei, preciza Parchetul instantei supreme.

Dosarul a fost deschis in urma sesizarii Agentiei Nationale de Integritate, care in septembrie 2011 anunta ca deputatul PDL Stelica Iacob Strugaru a fost in conflict de interese.

Laptopuri cu pana la 25% reducere! comenteaza sau vezi comentarii /* (c)


(250 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Fostul deputat Stelica Iacob Strugaru, condamnat la inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59743094444275 seconds.