Miercuri, 26 Noiembrie 2014 - 05:52 AM Aleg.RO: Eurodeputatii vad in discursul papei un apel la "trezirea" Europei

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"In discursul sau, papa face apel ( ...) la trezirea Europei. Trebuie sa rezistam in fata tentatiei egoismului si sa oferim un nou start Europei, care sa se fondeze inainte de toate pe valori si idei, si nu pe bani si economie", a analizat liderul conservatorilor, germanul Manfred Weber.

"A fost un mesaj de adevar care trebuie sa trezeasca Europa", a comentat la randul sau presedintele grupului socialist, italianul Gianni Pittella, care a vazut in afirmatiile papei "pasaje dure si severe", dar destinate trezirii Europei.

Pentru ecologistul francez José Bové, "in privinta tinerilor si a somajului, in privinta imigratiei, ecologiei, mesajul a fost clar: Europa trebuie sa preia controlul si sa nu mai doarma". Totusi, a deplans el, deputatii europeni au uneori o atitudine paradoxala, chiar ipocrita: il aplauda pe papa atunci cand vorbeste despre valorile demnitatii umane, dar atunci cand trebuie ca prin votul lor sa traga "consecinte sociale, de mediu, acolo nu mai este nimeni".

In extrema dreapta, presedinta Frontului National francez, Marine Le Pen, a marturisit ca discursul lui Francisc a "i-a rasunat foarte agreabil in urechi". Ea a salutat atasamentul pentru "cauzele imigratiei, ceea ce este just" si "acuzatiile destul de grele la adresa ultraliberalismului". Tatal ei, Jean-Marie Le Pen, eurodeputat, a deplans in schimb inaintea discursului faptul ca papa ar fi in favoarea "intrarii masive a imigrantilor" in Europa.

Cativa deputati de extrema stanga au decis sa boicoteze discursul papal, in special cei spanioli. Francezul Jean-Luc MĂ©lenchon a facut, de asemenea, aceeasi alegere. "Nicio autoritate religioasa nu isi are locul intr-o incinta parlamentara", a afirmat el in fata jurnalistilor. "A venit sa monologheze si sa ne administreze o predica, nu avem dreptul sa luam cuvantul", a deplans el.

Francisc a fost "aplaudat de ipocriti care au aclamat faptul ca trebuie sa se distribuie suplimente alimentare in timp ce au votat contrariul", a subliniat MĂ©lenchon. Papa a "vorbit despre soarta deplorabila a imigrantilor si faptul ca Mediterana nu trebuie sa fie un cimitir" dar "aceiasi care organizeaza cimitirul au aplaudat", a denuntat el.

Citeste si Papa Francisc merge marti la Strasbourg pentru a se adresa Parlamentului European Citeste si Papa Francisc face apel la liderii G20: „Lumea intreaga asteapta o rezolvare” Citeste si Papa Francisc: ''Teoria evolutiei si cea a Big Bangului sunt corecte. Iar Dumnezeu nu este un magician cu o bagheta magica''


(193 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Eurodeputatii vad in discursul papei un apel la "trezirea" Europei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58608913421631 seconds.