Miercuri, 26 Noiembrie 2014 - 05:52 AM Aleg.RO: "Presedintele interimar al PNL va fi ales dintre vicepresedintii partidului"

Publicat de: ---

Bursa      *  Surse politice sustin ca Dan Motreanu si Ludovic Orban vor candida la sefia partidului
       Presedintele interimar al Partidului National Liberal (PNL), care il va inlocui pe Klaus Iohannis, dupa instalarea la Cotroceni, va fi ales din randul vicepresedintilor PNL, de catre forul de conducere al partidului, Biroul Politic National (BPN), ne-a declarat Marian Petrache, Secretarul General al PNL si Presedintele Consiliului Judetean Ilfov .
     Marian Petrache, lider PNL al carui nume a fost vehiculat pentru sefia interimara a partidului ne-a declarat: "Nu vreau sa vorbesc despre un subiect delicat. Astept o discutie cu presedintii de organizatii. Pentru PNL este un moment special, este pentru prima data cand partidul da presedintele tarii. Parerea mea este ca va trebui sa avem o conducere colectiva, numirea presedintelui PNL va trebui sa fie o decizie general acceptata la nivelul partidului. Cred ca va trebui sa discutam in partid varianta care va fi asumata de Biroul Politic al PNL".
     Domnia sa ne-a mai precizat ca, in Statutul noului PNL, scrie ca inlocuirea unei persoane intr-o functie de conducere va fi facuta de factorii de decizie ai partidului al carui post a fost eliberat. "Desi statutul noului PNL nu a fost validat de Tribunal, el ne este opozabil pentru ca a fost votat in Congres. In statut scrie ca presedintele ales, in cazul de fata, presedintele interimar va fi ales dintre vicepresedintii partidului (n.r. - vicepresedintii vechiului PNL)".
     Si purtatorul de cuvant PNL, deputatul Alina Gorghiu, ne-a precizat ca presedintele interimar se va alege in BPN. Intrebat cand vor demara discutiile in partid pentru alegerea presedintelui interimar, Marian Petrache a afirmat: "Ar trebui sa luam aceasta decizie inainte de plecarea actualui presedinte al partidului, Klaus Iohannis, la Cotroceni. Ne vom reuni si vom stabili impreuna cine va prelua presedintia interimara, pana la organizarea Congresului".
     Din Biroul Politic National (BPN) al PNL fac parte, in prezent 31 de vicepresedinti, care, potrivit statutului, desi nu au atributii executive, sunt responsabili de coordonarea activitatii filialelor PNL, in conformitate cu deciziile BPN.
     Pana in prezent, pentru presedintia interimara a partidului au fost vehiculate nume precum: Marian Petrache (Secretar General al PNL si presedintele Consiliului Judetean Ilfov), deputatul Dan Motreanu (vicepresedinte al Camerei Deputatilor), deputatul Ludovic Orban, dar si deputatul Alina Gheorghiu (purtator de cuvant al partidului).
     Favoritul lui Klaus Iohannis ar fi, potrivit surselor, Vicepresedinte al PNL, Dan Motreanu, insa acesta din urma ar ezita sa isi asume conducerea interimara.
     Klaus Iohannis a declarat, la doua zile dupa alegerile prezidentiale pe care le-a castigat: "Mai multe colege si colegi sunt calificati ca sa fie copresedinti PNL (n.r. - noului PNL). [...] Vom clarifica chestiunea pana cand va fi nevoie".
     Potrivit presei centrale, presedintele interimar fie va fi indicat de Klaus Iohannis, in urma unor negocieri pe care actualul presedinte de partid le va purta cu liderii liberali, urmand ca in sedinta Biroului Permanent National sa fie votata propunerea facuta de Klaus Iohannis, fie acesta din urma nu se va implica si va lasa PNL sa isi aleaga presedintele interimar, in urma unor lupte interne.
     Voci din cadrul partidului au afirmat ca cel care il va inlocui pe Klaus Iohannis pana la organizarea Congresului PNL va fi ales in perioada 17-18 decembrie.   


(168 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

"Presedintele interimar al PNL va fi ales dintre vicepresedintii partidului" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72563004493713 seconds.