Miercuri, 26 Noiembrie 2014 - 05:52 AM Aleg.RO: Crinuta Dumitrean, arestata preventiv

Publicat de: ---

Cotidianul

Instanta suprema a decis marti arestarea preventiva a fostei sefe a ANRP Crinuta Dumitrean . Oana Vasilescu, fost vicepresedinte al institutiei, va fi cercetata in libertate sub control judiciar.

Decizia Înaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, putand fi contestata la aceeasi instanta.

Luni seara, fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, a fost retinuta, de procurorii DNA, in dosarul Alinei Bica. Dumitrean a fost ulterior in arestul Politiei Capitalei si prezentata cu propunere de arestare preventiva la ICCJ, privind despagubirile pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro, aprobate in 2011, cand Dumitrean era presedintele Comisiei Centrale de Despagubiri.

Dumitrean si Vasilescu sunt acuzate de abuz in serviciu, dupa ce au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, care, in 2011, a acordat o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

Tot de abuz in serviciu sunt acuzati si ceilalti fosti membri ai comisiei: fosta sefa a DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, toti fiind arestati preventiv, deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu si deputatul UDMR Marko Attila, pentru arestarea carora procurorii cer aviz la Camera Deputatilor, si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.


(189 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Crinuta Dumitrean, arestata preventiv | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66412210464478 seconds.