Miercuri, 26 Noiembrie 2014 - 05:52 AM Aleg.RO: Fosta sefa ANRP, Crinuta Dumitrean, retinuta

Publicat de: ---

Cotidianul

Luni seara, fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, a fost retinuta, de procurorii DNA, in dosarul Alinei Bica .

Dumitrean va fi dusa in arestul Politiei Capitalei, urmand sa fie prezentata, marti, cu propunere de arestare preventiva la ICCJ.

Dumitrean este acuzata de abuz in serviciu, dupa ce a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, care, in 2011, a acordat o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

Tot de abuz in serviciu sunt acuzati si ceilalti fosti membri ai comisiei: fosta sefa a DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, toti fiind arestati preventiv, Oana Vasilescu, in prezent retinuta, deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu si deputatul UDMR Marko Attila, pentru arestarea carora procurorii cer aviz la Camera Deputatilor, si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.

Cel care a evaluat terenul de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, expertul evaluator Emil Nutiu, a fost si el arestat preventiv, sub aceeasi acuzatie de abuz in serviciu.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despagubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

Masurile preventive dispuse de Înalta Curte de Casatie si Justitie pot fi contestate la aceeasi instanta.

Fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean a fost adusa luni la DNA cu mandat, pentru a fi audiata in dosarul in care este acuzata si Alina Bica, privind despagubirile pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro, aprobate in 2011, cand Dumitrean era presedintele Comisiei Centrale de Despagubiri.

La intrarea in sediul DNA, Dumitrean nu a facut nicio declaratie.


(160 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Fosta sefa ANRP, Crinuta Dumitrean, retinuta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66001200675964 seconds.