Miercuri, 26 Noiembrie 2014 - 05:52 AM Aleg.RO: Crinuta Dumitrean, arestata preventiv; Oana Vasilescu, cercetata sub control judiciar

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, putand fi contestata la aceeasi instanta .

Dumitrean si Vasilescu sunt acuzate de abuz in serviciu, dupa ce au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, care, in 2011, a acordat o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

Tot de abuz in serviciu sunt acuzati si ceilalti fosti membri ai comisiei: fosta sefa a DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, toti fiind arestati preventiv, deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu si deputatul UDMR Marko Attila, pentru arestarea carora procurorii cer aviz la Camera Deputatilor, si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.

Cel care a evaluat terenul de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, expertul evaluator Emil Nutiu, a fost si el arestat preventiv, sub aceeasi acuzatie de abuz in serviciu.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despagubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

Masurile preventive dispuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie pot fi contestate la aceeasi instanta.

Gheorghe Stelian, sustin anchetatorii, ar fi impartit cu alti trei oameni de afaceri cei 62 de milioane de euro - prejudiciul in urma despagubirii platite pentru terenul supraevaluat.

Stelian, zis Stelu, este cunoscut pentru mai multe afaceri cu imobiliare. De la el ar fi cumparat Elena Udrea, in 2006, un teren in zona Floreasca din Bucuresti, pentru a construi locuinte. Totodata, Udrea a mai cumparat un teren pe malul lacului Grivita, tot pentru un proiect imobiliar, dupa ce a facut un credit de 3,3 milioane de euro la BRD. Proiectul neavand succes, Udrea a vandut terenul si creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.

Citeste si Oana Vasilescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, retinuta in dosarul Alinei Bica Citeste si Alina Bica nu mai este sefa DIICOT. Basescu i-a semnat astazi eliberarea din functie Citeste si Fosta sefa a ANRP, adusa la DNA pentru a fi audiata in dosarul Alinei Bica


(183 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Crinuta Dumitrean, arestata preventiv; Oana Vasilescu, cercetata sub control judiciar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57585215568542 seconds.