Miercuri, 26 Noiembrie 2014 - 05:52 AM Aleg.RO: Optzeci de retineri la Hong Kong in timpul demontarii unor baricade

Publicat de: ---

AMOS News

Rebelii au fost arestati pentru participare la reuniune ilegala si incalcarea unei decizii judecatoresti care cere demontarea baricadelor instalate pe strazi, a declarat un purtator de cuvant pentru AFP .

Politia a anuntat initial 32 de persoane retinute, inclusiv deputatul Leung Kwok-hung, care sustine miscarea prodemocratie.

Potrivit unui avocat apropiat miscarii prodemocratie, un adolescent in varsta de 14 ani figura printre persoanele retinute.

Aceste retineri au loc in cursul unei noi operatiuni de demontare de baricade din locurile ocupate de peste opt saptamani de manifestantii prodemocratie.

Ciocniri s-au produs in momentul in care politia a incercat sa disperseze aproximativ o suta de manifestanti ce refuzau sa paraseasca cartierul Mongkok, in partea continentala a Hong Kong-ului, in timp ce baricadele erau demontate.

Conform presei locale, operatiunile de demontare vor continua si miercuri in acest cartier din Hong Kong.

Hong Kong-ul se confrunta cu cea mai grava politica dupa retrocedarea catre China, in 1997. China a acceptat sa instaureze votul universal pentru alegerea viitorului sef al Executivului local, din 2017, dar doreste sa pastreze controlul asupra candidaturilor, o propunere inacceptabila pentru miscarea prodemocratie condusa de studenti.


(231 )

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Optzeci de retineri la Hong Kong in timpul demontarii unor baricade | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.