Vineri, 28 Noiembrie 2014 - 05:58 AM Aleg.RO: PSD se apara si sustine cu fermitate ca nu are nicio implicare in elaborarea proiectului privind gratierea colectiva

Publicat de: ---

Puterea taguri: psd, apara, sustine, fermitate, nu, are, nicio, implicare, elaborare, proiect, gratiere, colectiva

PSD se apara si sustine ”cu fermitate” ca nu are ” nicio implicare in elaborarea sau sustinerea” proiectului de lege privind gratierea colectiva . Purtatorul de cuvand al partidului a precizat, ca aceasta este ”o initiativa personala a domnului Paun”.

Deputatul Nicolae Paun a declarat, miercuri, ca va depune in urmatoarea sesiune parlamentara, la Parlament, un proiect privind gratierea colectiva a celor care au pedepse intre unu si cinci ani, pentru acte care nu au fost savarsite cu violenta.

De asemenea, deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu au fost initiatorii Legii amnistierii si gratierii, respinsa saptamana trecuta de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.

Motivul deputatului Nicolae Paun este acela ca inchisorile ar fi pline in procent de 140%.

”Este vorba numai de gratiere colectiva. Sa se raporteze la situatia reala din penitenciare. Cred ca colegii nostri din Parlament trebuie sa priveasca cu mai multa seriozitate un proiect de lege. Toate infractiunile care au starnit discutii si controvesre in proiectele respinse de Camera nu le vom lua in calcul pentru urmatorul proiect. Daca vor aparea modificari voi retrage proiectul. Daca voi observa ca nu e tratat cu seriozitate si vom vedea ca colegii din Camera vor merge pe aceeasi traiectorie ca la vechiul proiect il retrag”,a precizat Nicolae Paun, pentru B1 TV.

Deputatul a mai spus ca inca se lucreaza la acest proiect care va putea fi prezentat dupa 1 februarie 2015.

”Conditiile din penitenciarul romanesc nu sunt tocmai normale. Acolo trebuie sa existe o institutie de recuperare a faptasului si nu trebuie sa fie una de exterminare. Îsi pierde esenta institutia”, a completat deputatul Nicolae Paun. 


(648 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

PSD se apara si sustine cu fermitate ca nu are nicio implicare in elaborarea proiectului privind gratierea colectiva | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6025288105011 seconds.