Vineri, 28 Noiembrie 2014 - 05:58 AM Aleg.RO: Partid pro-rus, exclus din cursa electorala de Curtea de Apel Chisinau

Publicat de: ---

Cotidianul

Partidul Patria a fost exclus din cursa electorala pentru alegerile parlamentare pentru 30 noiembrie dupa ce Curtea de Apel a avizat hotararea Comisiei Electorale Centrale de anulare a inregistrarii Partidului Patria pe listele caruia candideaza Renato Usatii, transmite DESCHIDE .md. Hotararea este definitiva si executorie, dar cu drept de recurs la Curtea Suprema de Justitie in termen de trei zile.

Presa pro-occidentala de la Chisinau considera ca partidul Patria sprijina apropierea de Federatia Rusa si de Uniunea Vamala Rusia-Belarus-Kazahstan, primind sprijin logistic si financiar din partea Moscovei pentru a atrage cat mai multe voturi in alegerile de pe 30 noiembrie. Partidul era cotat cu circa 9% din intentiile de vot la ultimele sondaje. Liderul comunist Vladimir Voronin a atacat acest partid, aratand ca unii membri prorusi si radicali din formatiunea sa au dezertat in randul partidului lui Usatii.

În cadrul sedintei de ieri Comisia Electorala Centrala a adresat o cerere Curtii de Apel de Chisinau prin care a solicitat anularea hotaririi „Cu privire la inregistrarea candidatilor la functia de deputat in Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic “PATRIA”, a simbolului electoral si confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultative in Comisia Electorala Centrala si a persoanei responsabile de finante (trezorierul)”.

Decizia vine in contextul examinarii unei sesizari venite in adresa Comisiei din partea Inspectoratului General de Politie. Acesta releva ca, concurentul electoral Partidul Politic “PATRIA” a folosit, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, mijloace banesti cu provenienta din strainatate. este vorba de 8,156 mil. de lei.

Renato Usatii sustine ca ceea ca intamplarea cu CEC-ul si sesizarea IGP-ului sunt inscenari motivate politic si a spus ca poate justifica provenienta fiecarui leu pe care l-a cheltuit in campanie. Usatii spune ca, organele de drept ar fi recurs la transferuri fictive de bani, din off-shore-uri, de cateva sute de mii pe conturile partidului sau

Partidul Patria cu care a decis sa mearga in alegeri Renato Usatii e clasat, in ultimele estimari, cu 8 la suta, la un prag electoral de 6 la suta. Alte sondaje, suspectate insa de partizanat, i-au dat si 11 la suta. În general, formatiunea e considerata in mediul expertilor capabila sa atraga puternic, gratie carismei liderului, voturi si de pe segmentul nehotaratilor.


(647 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Partid pro-rus, exclus din cursa electorala de Curtea de Apel Chisinau | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61421203613281 seconds.