Vineri, 28 Noiembrie 2014 - 05:58 AM Aleg.RO: Reactii din opozitie la decizia anuntata de UDMR

Publicat de: ---

Cotidianul

Purtatorul de cuvant al PNL Alina Gorghiu a apreciat joi ca decizia UDMR de a iesi de la guvernare este una inteleapta .

"Am luat act de aceasta decizie de iesire de la guvernare a UDMR, care va fi definitivata in decembrie. Mi se pare o decizie fireasca si inteleapta, in contextul in care electoratul maghiar a votat in mod covarsitor cu Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale, fiind un semnal suficient de puternic pentru iesirea de la guvernare", a declarat pentru Agerpres Alina Gorghiu.

Ea a precizat ca PNL va lua in discutie decizia UDMR in forurile de conducere, care se vor reuni in perioada urmatoare.

"PNL va lua in discutie aceasta decizie a UDMR in forurile de conducere. (...) În cazul formarii unei noi majoritati, asa cum se stie, o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta va putea fi depusa in sesiunea care incepe in februarie", a adaugat aceasta.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, la randul sau joi, pentru Mediafax, ca stia de o saptamana ca UDMR va iesi de la guvernare, ca Uniunea "nu poate sa fie in continuare alaturi de Ponta si Dragnea" si ca noul PNL isi va uni fortele in opozitie pentru a da jos guvernul.

"Ne vom uni fortele in opozitie pentru a da acest guvern jos. Cand ? Cand se poate asigura o majoritate confortabila in Parlament", a precizat Cezar Preda.

El a spus ca, prin decizia de a iesi de la guvernare, "UDMR a facut exact ce trebuia sa faca". "Stiam de o saptamana asta. UDMR a faut exact ce trebuia sa faca, Uniunea nu se poate asocia cu premier si un guvern care si-a pierdut busola. Disperarea naste monstri, iar UDMR nu poate sa fie in continuare alaturi de Ponta, de Dragnea si de altii", a apreciat Preda.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat joi ca formatiunea sa a decis sa iasa din coalitia de guvernare, precizand ca aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmeaza sa fie validata in 13 decembrie.


(564 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Reactii din opozitie la decizia anuntata de UDMR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52598786354065 seconds.