Vineri, 28 Noiembrie 2014 - 05:58 AM Aleg.RO: Biserica Reformata, reactie socanta dupa renationalizarea cladirii unui colegiu din Sf. Gheorghe: „Loialitatea si credinta noastra in statul de drept s-a destramat”

Publicat de: ---

Puterea Reactie fara precedent a Bisericii Reformate dupa renationalizarea cladirii unui colegiu din Sfantu Gheorghe . „Prin aceasta decizie, statul roman a semnalat membrilor Bisericii Reformate din Romania, membrilor comunitatilor minoritare in Romania ca nu au drepturi egale cu majoritatea din aceasta tara. Declaram ca nu dorim sa fim cetateni de mana a doua”, a avertizat Eparhia Reformata din Ardeal, fata de decizia Curtii de Apel din Ploiesti de a renationaliza cladirea unui colegiu din Sf. Gheorghe. „Loialitatea si credinta noastra de pana acum in statul de drept s-a destramat. Cel mai dureros este faptul ca intreaga noastra comunitate, cei 700.000 de enoriasi reformati au fost palmuiti, au fost numiti mincinosi, impostori, pretentiosi pe nedrept. Lucru acesta pentru noi este o problema de moralitate, un prestigiu moral. Mizu deci nu e proprietatea sau improprietatea unei cladiri... Aceasta renationalizare ne transmite mesajul ca in aceasta tara se poate rezolva orice, oricand - asa cum doreste clasa politica”, mai mentioneaza Biserica Reformata, potrivit HotNews.Pozitia vine dupa ce si vicepremierul ungar a declarat ca Guvernul de la Budapesta a fost „socat” de hotararea instantei. Biserica Reformata din Romania are peste 700.000 de credinciosi, majoritatea maghiari, si aproximativ 1.000 de lacasuri de cult, in care slujesc 750 de preoti.Curtea de Apel Ploiesti l-a condamnat definitiv, miercuri, pe deputatul UDMR Marko Attila Gabor, la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu intr-un dosar privind restituirea unor imobile. Curtea de Apel Ploiesti a confirmat, in parte, o hotarare prin care Biserica Reformata va fi deposedata de titlul de proprietate a imobilului restituit.


(600 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Biserica Reformata, reactie socanta dupa renationalizarea cladirii unui colegiu din Sf. Gheorghe: „Loialitatea si credinta noastra in statul de drept s-a destramat” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62943005561829 seconds.