Miercuri, 31 Decembrie 2014 - 06:25 AM Aleg.RO: Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2015

Publicat de: ---

Puterea taguri: presedinte, klaus, iohannis, promulga, lege, buget, stat, an, 2015, semneaza, decret

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 si decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015, informeaza Administratia Prezidentiala . Curtea Constitutionala (CCR) a respins luni sesizarea de neconstitutionalitate inaintata de PNL.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, la finalul sedintei, ca actul normativ este constitutional, motiv pentru care legea va fi trimisa presedintelui Romaniei pentru promulgare.

"Aceasta nedepunere a legii bugetului in Parlament la termen nu este sanctionata nici de legea pe care ei o invoca si nici de Constitutie. Deci nu putem noi sa inventam sanctiuni pentru faptele Guvernului sau Parlamentului. (...). Noi astazi trimitem legea la Presedintie pentru promulgare. (...) Criticile care au fost aduse acestei legi nu pot fi considerate ca incalcari ale Constitutiei ", a afirmat presedintele CCR.

Decizia CCR este definitiva si general obligatorie.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost aprobat pe 21 decembrie de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cu 339 voturi "pentru" si 141"impotriva".

Deputatul liberal Eugen Nicolaescu a afirmat ulterior ca grupurile parlamentare ale PNL si PDL vor contesta la Curtea Constitutionala bugetul de stat pe anul 2015, pe motiv ca este neconstitutional.

"Avem doua argumente: principiul legalitatii si principiul respectarii angajamentelor internationale", a explicat Eugen Nicolaescu, in plenul Parlamentului.

"Acest buget, in opinia noastra, continua risipa resurselor bugetare, continua sa dea slobod evaziunii fiscale si, mai ales, in loc sa lupte impotriva coruptiei, stimuleaza coruptia. De asemenea, este un buget care, impotriva afirmatiilor demagogice facute, de la aceasta tribuna, de reprezentantii Puterii, nu creeaza locuri de munca, ci, dimpotriva, micsoreaza orice speranta a cetatenilor acestei tari de a-si mai gasi un loc de munca", a completat deputatul Eugen Nicolaescu.

Premierul Victor Ponta a reactionat rapid si a facut apel la responsabilitate, precizand ca o eventuala contestate la CCR a bugetului de stat pe 2015 va determina amanarea cresterii pensiilor, acordarea subventiilor sau reducerea TVA in turism.

"Înteleg pozitii politice si politicianiste insa vreau sa transmit tuturor cetatenilor acestei tari ca, in masura in care acest buget va fi contestat la Curtea Constitutionala si nu va intra in vigoare la 1 ianuarie 2015, toti cei care asteapta pensiile marite, subventiile, cei care vand pachete de turism cu TVA-ul redus vor astepta degeaba si vor trebui sa-i intrebe pe colegii care contesta la Curtea Constitutionala de ce nu se maresc pensiile", a afirmat premierul Victor Ponta, pe 21 decembrie, de la tribuna Parlamentului.


(468 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2015 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.9508259296417 seconds.