Luni, 05 Ianuarie 2015 - 05:50 AM Aleg.RO: Nu va lasati inconjurat, domnule Klaus Iohannis!

Publicat de: ---

Cotidianul

În data de 25 februarie 2014, cand putini va creditau politic, in contextul diferendului declansat in USL de nominalizarea dumneavoastra de catre PNL pentru functiile de ministru de interne si de vicepremier in guvernul condus de premierul Victor Ponta, am prezentat in Plenul Senatului o declaratie politica intitulata „A venit vremea teutonilor!” .

În esenta, in aceasta declaratie am incercat sa arat motivele pentru care premierul Ponta si ciracii sai nu au vrut, sub nicio forma si cu niciun pret, sa dea unda verde la varful arcului guvernamental unui politician serios, competent si performant (cu studii la zi, cu doctorat, cu cariera universitara si cu experienta administrativa), care a dovedit o anumita alura si anvergura politica, comparativ cu vicepremierii necalificati si caricaturali promovati si agreati de seful Guvernului: Liviu Dragnea (PSD), Gabriel Oprea (UNPR) si Daniel Constantin (PC). Am conchis atunci ca dumneavoastra puteati sa incurcati serios amalgamul de extractie fesenista din jurul premierului Ponta, precum si sa devoalati impostura si puseurile de inspiratie ceausista ale sefului Guvernului, care aspira deja la prima functie in stat (puseuri pe care le-am prezentat pe larg in declaratiile politice intitulate „Neoceausismul premierului Ponta”, „De la revolutionarul la contrarevolutionarul Ponta”, „De la Grupul de la Cluj la Grupul pentru Gherla”).

Am incheiat declaratia politica respectiva cu urmatorul pasaj: „Nu o sa spun ca primarul german al Sibiului este un om providential pentru guvernarea Romaniei. Dar cred ca domnul Klaus Iohannis poate reprezenta un impuls si un reper pentru multasteptata primenire, calificare si eficientizare a clasei politice autohtone. Cred si ca afinitatea sa cu spatiul germanic, indeosebi cu Germania, care a devenit principalul motor economic, contributor financiar si lider politic al Uniunii Europene, poate fi de bun augur pentru evolutia viitoare a Romaniei, incepand cu accederea in spatiul Schengen. Nu in ultimul rand, in jurul lui Klaus Iohannis, care, sa nu uitam, a castigat patru mandate de primar intr-un oras cu 98% populatie de nationalitate romana, s-ar putea crea un nou curent politic si chiar s-ar putea structura o noua forta politica, care sa serveasca interesele romanilor si ale Romaniei. De aceea, cred ca a venit vremea teutonilor in politica romaneasca. Adica a unor oameni politici care sa poarte armurile grele ale competentei, experientei, decentei, rigorii si responsabilitatii.”

Castigarea alegerilor prezidentiale si infrangerea zdrobitoare a contracandidatului PSD Victor Ponta mi-au confirmat in parte supozitiile si sperantele in dumneavoastra. Romanii asteapta acum primele semne de concretizare a angajamentelor dumneavoastra privind edificarea unei Romanii normale, a unei Romanii a lucrului bine facut. Alegerea echipei de consilieri prezidentiali, recte a principalilor dumneavoastra colaboratori, constituie un prim semn in acest sens. Din pacate insa, imediat dupa anuntarea numelui lor, unii dintre consilierii desemnati, au starnit contestari mai mult sau mai putin virulente in massmedia si pe retelele de socializare, ca, de exemplu, Dan Mihalache, seful cancelariei prezidentiale, acuzat de oportunism si de traseism politic, si Cosmin Marinescu, consilierul pe probleme economice, acuzat de sinecuri politice si de plagiat.

Fiul unui securist tortionar, scolit de KGB, mentinut la Cotroceni

A creat stupefactie mentinerea de catre dumneavoastra la Palatul Cotroceni, in functia de sef al Cancelariei Ordinelor, a consilierului Gheorghe Angelescu, care a fost numit in aceasta functie de catre fostul presedinte Ion Iliescu si a fost mentinut de ex-presedintele Traian Basescu pe parcursul celor doua mandate ale sale. Fost inginer la IMGB, Gheorghe Angelescu a facut cariera politica in PDSR, detinand functiile de ministru al Tineretului si Sportului in guvernul Vacaroiu, consilier al fostului prim ministru Nicolae Vacaroiu si sef al Departamentului Organizare al PDSR. Ce este mai grav, tatal lui Gheorghe Angelescu, Vasile Angelescu, a fost un cunoscut si temut ofiter de Securitate, scolit de KGB la Moscova in anii ’50, care si-a inceput cariera ca tortionar la Canal, unde s-a ocupat inclusiv de sasii si svabii deportati, iar ulterior a devenit un apropiat ai fostilor sefi ai Directiei de Informatii Externe (DIE), generalii Ioan Mihai Pacepa si Nicolae Doicaru, care i-au incredintat functii de conducere in Brigada U (unitate speciala, foarte secreta, denumita si Fantome).

Conform dezvaluirilor facute de fostul colonel SIE Cornel Nemetzi in cartea sa „Ultimul curier ilegal” (tiparita in 2013, la editura Marist), in paginile 351-367, Vasile Angelescu a fost agreat de consilierii sovietici si a lucrat mult timp pe spatiul germanic (Republica Federala Germania si Austria), sub conducerea directa a lui Pacepa. Unul din marile sale succese in perioada respectiva a fost organizarea rapirii de la Viena in 1958 a disidentului anticomunist Traian Puiu si aducerea sa in Romania. Angelescu a activat in cadrul Grupului Z al DIE, care isi avea sediul in Berlinul de Est si se ocupa, in colaborare cu formatiunile similare ale serviciilor comuniste fratesti si sub coordonarea sovieticilor, de rapirea si lichidarea anticomunistilor din intreaga Europa de Vest. Drept recompensa pentru serviciile aduse, generalul Pacepa l-a trimis la Viena (cu nume fals si sub acoperirea de functionar al Agentiei Economice Romane), unde a activat timp de 9 ani, avand ca misiune principala „Operatiunea M” (Mostenirea), care consta in convingerea emigrantilor romani din diaspora (multi de nationalitate germana) sa-si lase mostenire prin testament toate bunurile rudelor ramase in tara, care primeau insa doar o mica parte din valoarea acestora si numai in lei.

În anul 1980, dupa fuga generalului Pacepa, Vasile Angelescu a fost trecut in rezerva, cu gradul de colonel, intrucat contraspionajul romanesc l-a suspectat ca ar fi fost si agent al GPU (serviciul de spionaj al KGB). Dupa evenimentele din decembrie 1989, colonelul Angelescu a fost reactivat, a fost avansat general-maior si numit sef al unitatii Fantome din SIE, unde l-a avut loctiitor pe colonelul Cornel Biris, ofiterul care l-a racolat si instruit pe actualul premier Victor Ponta in SIE. Potrivit lui Cornel Nemetzi, dupa ce fiul sau a fost numit ministru al Tineretului si Sportului in Guvernul Vacaroiu, in urma alegerilor parlamentare si prezidentiale din 1992, generalul Angelescu a afirmat ca a meritat aceasta demnitate deoarece el ar fi finantat campania electorala a presedintelui Ion Iliescu, iar fiul sau ar fi facut parte dintr-o echipa de soc care rupea afisele electorale ale opozitiei, punandu-si astfel viata si libertatea in pericol. Generalul Angelescu s-a mai laudat ca fiul sau va detine functii si sub alte guvernari, indiferent de coloratura lor politica, fapt care s-a implinit avand in vedere ca a ramas consilier la Cotroceni sub toate guvernarile si sub toti presedintii din 2000 pana in prezent.

Daca promovarea lui Gheorghe Angelescu de catre fostul presedinte Ion Iliescu este explicabila, este de neinteles mentinerea sa in functia de consilier prezidential de catre ex-presedintele Traian Basescu, care a fost artizanul principal al raportului de condamnare al comunismului din 2006. Mai ales ca Gheorghe Angelescu a fost si autorul unor gafe impardonabile, cum a fost decorarea in 2010 a unuia din ultimii ministri de interne ai lui Ceausescu, Gheorghe Homostean, cunoscut pentru implicare in actiuni represive, ca operatiunea „Autobuzul”. Sa-l fi santajat generalul Angelescu pe Traian Basescu in legatura cu colaborarea sa cu DIE? Ori o fi intervenit generalul Pacepa, aflat in gratiile aliatilor nostri americani, pentru fiul fostului sau subaltern si colaborator apropiat? Cert este ca mentinerea in functie la Palatul Cotroceni a fiului generalului Vasile Angelescu reprezinta o vulnerabilitate atat pentru dumneavoastra, domnule presedinte, cat si pentru securitatea nationala a Romaniei.Cum vor coabita la Cotroceni fiul unui fost tortionar comunist cu fostul presedinte al Institutului pentru Studierea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Andrei Muraru, pe care l-ati numit consilier prezidential pe probleme cu societatea civila si autoritatile publice?

Expertiza indoielnica in securitate nationala

Cred ca aceasta vulnerabilitate ar fi trebuit sa va fie semnalata de consilierul dumneavoastra pentru securitate nationala, George Scutaru, a carui expertiza in materie ridica semne de intrebare. Licentiat in istorie, fara doctorat sau grad didactic universitar, corespondent ProTv si Mediafax la Moscova, purtator de cuvant al presedintelui partidului Alianta pentru Romania, Teodor Melescanu, George Scutaru a facut cariera politica in PNL, dupa fuziunea cu APR din 2001. În ultimii ani a detinut functiile de presedinte al organizatiei judetene Buzau a PNL si de lider al grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor. Conform CV-ului sau, oarecare expertiza in domeniul apararii si securitatii nationale a putut obtine doar in urma absolvirii Colegiului National de Aparare, Colegiului National de Informatii si a unor cursuri organizate sub egida NATO pentru parlamentarii din statele membre, precum si prin detinerea functiei de vicepresedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala de la Camera Deputatilor. Apropo de protestele indreptatite starnite de recenta adoptare a Legii securitatii cibernetice, George Scutaru ar trebui sa va explice, avand in vedere functia detinuta in Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala, cum a trecut aceasta lege de Camera Deputatilor prin adoptare tacita. De asemenea, ar trebui sa va ofere explicatii cu privire la functia de presedinte de onoare al Ligii Militarilor Profesionisti, pe care o detine din 2011, in conditiile in care din CV-ul sau nu rezulta ca ar fi fost militar activ.

MRU, caz scoala de oportunism si veleitarism politic

Stupefactie maxima a creat in ultimele zile numirea in functia de consilier personal a senatorului PDL Mihai Razvan Ungureanu, un personaj contestat vehement pe esicherul politic si in peisajul mediatic autohton. Mihai Razvan Ungureanu reprezinta un adevarat caz scoala de oportunism si de traseism politic: inainte de 1989 a fost promovat membru al CC al UTC; in timpul guvernarii CDR-PD-UDMR a fost promovat secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe de catre PD si a fost mentinut in aceasta functie in guvernul PSD condus de Adrian Nastase; in guvernul Aliantei DA condus de Calin Popescu Tariceanu a fost desemnat ministru de externe de catre PNL; a tradat PNL si pe premierul Tariceanu in favoarea presedintelui Traian Basescu, care l-a numit director la SIE; a fost impus de presedintele Traian Basescu prim-ministru al ultimului guvern PNL-UNPR-UDMR, care a fost rastrurnat prin motiune de cenzura de catre USL la finele lunii aprilie 2012; a abandonat PDL si a infintat un partid rateu si pasager, denumit Forta Civica, dupa care a revenit in PDL si, mai nou, in „noul si marele PNL”.

Ca ministru de externe, Ungureanu s-a remarcat prin ingroparea definitiva a recuperarii tezaurului Romaniei de la Moscova si a proprietatilor Fundatiei Gojdu de la Budapesta. Ca prim-ministru, Ungureanu s-a remarcat prin cesiunile facute corporatiilor straine care urmareau exploatarea aurului prin cianurare si a gazelor de sist prin fracturare hidraulica in Romania, cesiuni care au declansat ample proteste ale „partidului Facebook” care v-a sustinut la alegerile prezidentiale. Atat ca secretar de stat cat si ca ministru de Externe, Ungureanu a neglijat sau a privit de sus diaspora romaneasca, incepand cu romanii din jurul granitelor tarii noastre, respectiv din Ucraina, Serbia si Ungaria.

Mihai Razvan Ungureanu a fost vehement criticat pentru traiul de huzur (muschi de vita Kobe, bauturi si parfumuri fine s.a.) si pentru sinecurile de care a beneficiat in functiile detinute. Ultimul lucru pe care l-a facut ca ministru de Externe in guvernul Tariceanu a fost sa-si dubleze, printr-o ordonanta de urgenta, salariul pe care urma sa-l primeasca (8000 de euro lunar) in postul pe care urma sa plece la Viena (coordonator adjunct la Initiativa de Cooperare pentru Europa de Sud-Est). Iar sotia sa, stabilita de mai multi ani la Viena, a primit o indemnizatie anuala de 85000 de euro (peste 7000 de euro pe luna) de la OMV AG Austria (cumparatoarea pachetului majoritar la Petrom) pentru asazise servicii de consultanta medicala. Nu putem omite nici ca Mihai Razvan Ungureanu a fost acuzat public in 2009 ca ar fi agent strain de catre un fost purtator de cuvant al SRI, scriitorul Nicolae Ulieru, care a precizat ca poate oferi probe in acest sens daca va fi audiat de comisiile parlamentare de control ale SRI si SIE.

Cherchez les femmes!

Fara a cadea in scenarita sau in misoginism, va recomand domnule presedinte multa precautie si fata de femeile consilier de la Palatul Cotroceni. Doamna Delia Dinu, pe care ati mentinut-o in functia de sef al protocolului, a fost ofiter a Serviciului de Protectie si Paza, care a efectuat si activitati de politie politica, prin unitatea sa informativa, in mandatele presedintelui Traian Basescu. Iar purtatorul dumneavoastra de cuvant, doamna Tatiana Niculescu-Bran, a activat in Institutul Cultural Roman, institutie care a avut si are tangente cu Serviciul de Informatii Externe. Din pacate, aceasta doamna a atras deja mai multe critici atat din cauza modalitatii de comunicare institutionala aleasa (pe Facebook), cat si din cauza cartelii la adresa conditiilor de munca de la Palatul Cotroceni. Pentru a fi cu adevarat un presedinte al tuturor romanilor, va trebui sa-i temperati acestei doamne si unele carteli antiortodoxe fervente, avand in vedere ca religia ortodoxa este majoritara in Romania.

Domnule presedinte, v-am adresat aceasta scrisoare deschisa cu cele mai bune ganduri, in calitate de parlamentar independent si de cetatean roman din Transilvania (care are si origini germanice, una din strabunicile mele avand numele Wagner), care v-a votat la recentele alegeri parezidentiale si care doreste sa izbanditi in realizarea unei Romanii normale, a unei Romanii a lucrului bine facut. Revenind la declaratia mea politica „A venit vremea teutonilor!”, trebuie sa va spun insa ca, in opinia mea si nu numai, unii dintre consilierii dumneavoastra nu poarta armurile grele ale competentei, experientei, decentei, rigorii si responsabilitatii. Iar, daca credeti ca romani au votat impotriva imposturii reprezentate de Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Daniel Constantin s.a. pentru a se realiza restauratia imposturii reprezentate de Mihai Razvan Ungureanu, Gheorghe Falca, Traian Igas, Roberta Anastase, Andrea Paul Vass, Sorin Blejnar (vazut la sediul de campanie al ACL in seara turului doi al alegerilor prezidentiale), emanati ai scolii politice a fostului presedinte Traian Basescu, va inselati amarnic. Nu va lasati inconjurat de impostura, incompetenta si demagogie sau de oameni ai serviciilor secrete, pentru ca riscati sa o sfarsiti politic la fel de repede si de trist ca fostul presedinte Emil Constantinescu.

Cluj-Napoca,

Senator independentValer Marian

P.S.: Partea a doua a scrisorii va fi dedicata sefilor de servicii secrete si de parchete pe care vi-i lasa mostenire tandemul Traian Basescu - Victor Ponta.


(412 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Nu va lasati inconjurat, domnule Klaus Iohannis! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.69906115531921 seconds.