Vineri, 09 Ianuarie 2015 - 06:08 AM Aleg.RO: Andronache (PNL): Reducerea vacantei parlamentare, propusa de Paul, e limitata de Constitutie

Publicat de: ---

romanialibera

Andronache a fost intrebat cum poate fi pusa in aplicare propunerea reducerii vacantei parlamentare, formulata de deputatul PNL, Andreea Paul .

”Sunt de acord ca parlamentarii sa munceasca mai mult, si eu mi-as dori sa fie o vacanta redusa, dar o asemenea situatie este posibila numai prin modificarea Constitutiei. Prin urmare asteptam aceasta propunere a doamnei Paul la Comisia de revizuire a Constitutiei”, a declarat Andronache pentru MEDIAFAX.

Deputatul PNL, care este si membru al Comisiei de revizuire a Constitutiei, a indicat preverile Legii fundamentale din care reiese perioda in care Parlamentul nu se afla in sesiune de lucru, fiind reglementata in mod restrictiv perioada de activitate.

”Personal mi-as dori sa existe intr-adevar mai putina pauza si mai multa munca. Exista aproape 1000 de proiecte in dezbaterea Parlamentului, deci ar fi suficiente initiative legislative in discutie pentru activitate parlamentara”, a mai spus Andronache.

”Vacanta parlamentara de trei luni trebuie diminuata la o singura luna. Parlamentarii romani trebuie sa fie model pentru munca si responsabilitate. Am mai spus-o si o repet in fiecare an: Daca dorim respect pentru aceasta institutie e nevoie mai intai de respectul manifestat ferm fata de cetateni. Nu o vom obtine prin vacante interminabile sau prin amanarea constanta a rezolvarii problemelor romanilor sau ale clasei politice", a spus, joi, prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul.

Conform articolului 66 din Constitutie, ”Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in doua sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune incepe in luna februarie si nu poate depasi sfarsitul lunii iunie. A doua sesiune incepe in luna septembrie si nu poate depasi sfarsituI lunii decembrie”.

In afara sesiunilor ordinare camerele Parlamentului se pot intruni in sesiuni extraordinare, la cererea Presedintelui Romaniei, a Biroului Permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor.

 


(245 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Andronache (PNL): Reducerea vacantei parlamentare, propusa de Paul, e limitata de Constitutie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62507295608521 seconds.