Vineri, 16 Ianuarie 2015 - 05:54 AM Aleg.RO: Euronews: Absenta Daciana Sarbu

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Potrivit statisticilor organizatiei independente VoteWatch, citate de Euronews, care se refera la perioada iulie-decembrie 2014, primele sase luni de activitate ale noului Parlament European, 20 de eurodeputati au participat la mai putin de jumatate din voturile prin apel nominal desfasurate la Bruxelles si Strasbourg, desi primesc salarii si indemnizatii importante .

Statisticile se refera numai la voturile prin apel nominal, care reprezinta aproximativ 15 la suta din toate voturile desfasurate in Parlamentul European. Voturile prin apel nominal sunt necesare in cazul subiectelor importante, unde nu exista o majoritate clara.

Pe primele locuri se afla eurodeputatii Brian Crowley (Irlanda) si Thomas Handel (Germania), care nu au participat la nici un vot prin apel nominal in PE, ei avand probleme de sanatate.

Citeste si „Nu este un MOFT”. Ce raspunde Daciana Sarbu, intrebata daca a facut lobby pe langa sotul ei, premierul Ponta, pentru reducerea TVA la produsele bio

Europarlamentarul roman Catalin Ivan, care a participat la 27,3 la suta din voturile prin apel nominal, se afla pe locul al optulea, el fiind urmat de Cristian Busoi (33,69 la suta din voturi) si Daciana Sarbu (36,17 la suta).

Cei trei politicieni romani au lipsit in special din cauza campaniei electorale din Romania. Potrivit sursei citate, Daciana Sarbu, sotia premierului roman, "a fost ocupata cu campania prezidentiala esuata a sotului sau".

In ceea ce priveste participarea europarlamentarilor la vot pe tari, cel mai bine s-a situat Croatia, dupa ce deputatii sai au participat la 95,8 la suta din voturile desfasurate in PE. Pe ultimul loc s-a clasat Irlanda, eurodeputatii sai participand la numai 70,6 la suta din voturi. Europarlamentarii romanii au participat la 84,6 la suta din voturile desfasurate in PE.

Europarlamentarii beneficiaza, pe langa salariul de aproximativ 8.000 de euro, de mai multe indemnizatii (pentru cheltuieli generale, de sedere, de calatorie), de rambursarea cheltuielilor de deplasare, precum si de un buget maxim anual de circa 254.000 de euro pentru angajarea asistentilor.

Citeste si Explicatia din spatele fotografiei in care Rares Bogdan apare alaturi de Daciana Sarbu Citeste si GALERIE FOTO. De Ziua Internationala a Copilului, Daciana Sarbu si-a scris pe un balon MAREA EI DORINTA Citeste si Daciana Sarbu despre Ponta: Daca ar fi avut mai multa liniste probabil facea mult mai multe lucruri

 

Citeste si Orban: Victor Ponta si Daciana Sarbu au incalcat flagrant legislatia privind incompatibilitatile Citeste si GALERIE FOTO. De Ziua Internationala a Copilului, Daciana Sarbu si-a scris pe un balon MAREA EI DORINTA Citeste si Daciana Sarbu: Imi mai doresc un copil. Cred ca dupa decembrie vom avea o viata linistita


(260 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Euronews: Absenta Daciana Sarbu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72025585174561 seconds.