Vineri, 30 Ianuarie 2015 - 05:51 AM Aleg.RO: In apararea Parlamentului. Valeriu Zgonea sustine ca la Camera Deputatilor nu sunt probleme

Publicat de: ---

Gândul

Observatiile din raportul MCV n-ar viza Camera Deputatilor, unde deciziile Justitiei se aplica prompt, sustine presedintele acestei camere . Totusi, potrivit documentului de la Bruxelles, Parlamentul este institutia care trage in jos Romania la nota finala, prin felul in care impiedica anchetarea unor deputati sau senatori prin proceduri "lipsite de criterii obiective si de un calendar fiabil".

90 la suta dintre criticile Comisiei Europene nu se refera la Camera Deputatilor, crede presedintele acestei camere. Valeriu Zgonea sustine ca deputatii au raspuns intotdeauna prompt solicitarilor venite din justitie.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea: "Din cate stiu eu nu exista niciun parlamentar care sa fi avut vreo problema ca noi am trenat dosarul".

Bruxelles-ul taxeaza prea dur Parlamentul Romaniei, spune un alt lider important al puterii.

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea: "Daca se trage intruna in Parlament, de fapt se trage in democratie, este un atac la democratie".

De principiu, "alesii" sustin ca Parlamentul sa nu mai fie o bariera in ridicarea imunitatii. Ceea ce ar fi posibil doar prin modificarea Constitutiei, pentru care insa nu s-a gasit consens politic in ultimii ani si se pare ca nici miercuri, la Cotroceni.

Dintre cei 580 de parlamentari, peste 40 au probleme cu legea. Cei mai multi sunt in faza de urmarire penala.

Camera Deputatilor a respins prin vot secret ridicarea imunitatii lui Daniel Chitoiu, Laszlo Borbely si Paul Dobre, toti cu dosare penale. Si Senatul s-a opus in cazul lui Varujan Vosganian. In schimb, senatorul Iosif Secasan si deputatul Viorel Hrebenciuc n-au asteptat votul si s-au retras din Parlament.

3 "alesi" si-au pierdut mandatul ca urmare a condamnarii. Printre acestia, Relu Fenechiu.

Raportul Comisiei Europene arata ca Parlamentul Romaniei impiedica anchetarea unor deputati si senatori, prin proceduri "lipsite de criterii obiective si de un calendar fiabil".

 


(591 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

In apararea Parlamentului. Valeriu Zgonea sustine ca la Camera Deputatilor nu sunt probleme | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.92983102798462 seconds.