Vineri, 30 Ianuarie 2015 - 05:51 AM Aleg.RO: Un Executiv pentru R. Moldova. Nume posibile in noul Cabinet

Publicat de: ---

Bursa

A inceput numaratoarea inversa pentru constituirea noului guvern de la Chisinau! Candidatul desemnat la functia de premier, Iurie Leanca, mai are 14 zile pentru a propune Parlamentului noua componenta a executivului si programul de guvernare . Leanca spune ca, la formarea noului guvern, profesionalismul si integritatea vor fi primordiale.

Componenta guvernului Aliantei pentru o Moldova Europeana este tinuta in mare secret de candidatul desemnat la functia de prim-ministru.

Totusi, se pare ca unele nume din guvernul Leanca I s-ar putea regasi si in noul executiv.

Natalia Gherman si-ar putea continua activitatea la sefia ministerului de Externe, exercitand si functia de vicepremier.

Fotoliul de vicepremier pentru Reintegare, care pana acum apartinea liberal-democratului Eugen Carpov, ar putea fi ocupat de Victor Osipov, care a fost si seful staff-ului electoral al PD pentru alegerile din noiembrie.

Pentru functia de ministru al Justitiei, cel mai probabil va fi propus de liberal-democrati Nicolae Esanu, actualul viceministru al Justitiei.

Surse din cele doua partide componente ale aliantei arata ca, aproape sigur, Maia Sandu va ramane ministru al Educatiei, iar Monica Babuc isi va pastra fotoliul de ministru al Culturii.

Ministerul Transporturilor va fi in continuare condus de Vasile Botnari, la fel cum la Dezvoltare regionala ar putea ramane Marcel Raducan.

Schimbari ar putea surveni la Aparare. Se pare ca liberal-democratii au intentia sa-l propuna in calitate de ministru pe actualul sef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan.

De asemenea, se vehiculeaza ca Andrei Usatai va fi inlocuit la carma ministerului Sanatatii cu Mircea Buga, care din 2009 este sef al Companiei Nationale de Asigurari in Medicina.

La carma ministerului Mediului ar putea veni actualul viceministru, Dorin Dusciac.

Dupa semnarea decretului de catre presedintele Timofti, candidatul desemnat Iurie Leanca a declarat ca asteapta sa fie sustinut si de liberali cand va fi votat guvernul.

Mai mult, liderul PLDM, Vlad Filat, a facut un apel pe o retea de socializare catre deputatii liberali sa voteze guvernul Leanca II. Potrivit lui Filat, acestia au sansa istorica sa demonstreze ca nu ravnesc functii.

Liderul PL Mihai Ghimpu a ironizat pe aceeasi retea de socializare apelul lui Filat. PL nu a venit deocamdata cu o pozitie oficiala.


(484 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Un Executiv pentru R. Moldova. Nume posibile in noul Cabinet | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.