Vineri, 30 Ianuarie 2015 - 05:51 AM Aleg.RO: Presedintele cere conducerii Parlamentului sa ia act de demisia lui Maior din fruntea SRI

Publicat de: ---

7plus Autor: Cristina Stefan

La doua zile dupa ce a aprobat demisia directorului Serviciului Roman de Informatii, Klaus Iohannis a trimis o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, solicitandu-le sa ia act de schimbarea de la varful SRI, mai exact de plecarea lui Maior din fruntea institutiei in cauza .

 

Totodata, Klaus Iohannis le propune atat presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cat si lui Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, sa vacanteze postul ocupat pana recent de George Maior, cel care, incepand cu octombrie 2006 fusese numit in fruntea Serviciului Roman de Informatii.

“Va propun Sa luati act de demisia din functia de director al Serviciului Roman de Informatii a domnului George Cristian MAIOR si sa declarati vacanta aceasta functie, urmand ca Parlamentul sa adopte, in acest sens, o hotarare in conformitate cu dispozitiile Art. 76 alin. (2) din Constitutie”, suna textul scrisorii trimise de catre seful statului presedintilor Camerelor Legislativului, dat publicitatii de catre reprezentantii Administratiei Prezidentiale.

Demersul presedintelui Iohannis vine la doua zile dupa ce s-a aflat ca George Maior pleaca de la sefia SRI. Urmeaza ca, odata ce functia va fi vacantata, sa fie ales un succesor al directorului cu cel mai lung mandat la conducerea Serviciului amintit.

Cititi si: Ponta ii arunca lui Iohannis manusa Serviciilor!


(672 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Presedintele cere conducerii Parlamentului sa ia act de demisia lui Maior din fruntea SRI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59130382537842 seconds.