Vineri, 06 Februarie 2015 - 05:48 AM Aleg.RO: Pe cine a propus Klaus Iohannis la CNA

Publicat de: ---

romanialibera

Dorina Rusu a fost propusa membru titular in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), de catre presedintele Klaus Iohannis, informeaza Mediafax . 

Propunerea ar fi fost deja inaintata Comisiilor de Cultura din Parlament, care luni dimineata ar urma sa audieze doi candidati titulari (si doi supleanti ai acestora) propusi de cei in drept (presedintele Romaniei si Camera Deputatilor) pentru ocuparea locurilor vacante in Consiliul National al Audiovizualului. 

Pentru functia de membru supleant al Dorinei Rusu in CNA, Klaus Iohannis a propus-o pe Daniela Barsan.

Camera Deputatilor nu a inaintat inca propunerea sa pentru un membru titular in CNA si nici cea pentru un membru supleant.

Fosta jurnalista Dorina Rusu este vaduva omului politic liberal Horia Rusu. Aceasta a fost si presedinte al Fundatiei \'Horia Rusu\'.

Din aprilie 2012 si pana in prezent, Dorina Rusu ocupa functia de consilier al PNL. Ea a facut parte din echipa de campanie a PNL in toate campaniile electorale ale PNL din 2012 si pana in noiembrie 2014, ca specialist in relatia cu societatea civila si comunicarea online.

Pe de alta parte, Daniela Barsan este sef al Biroului de presa - Departamentul de analiza politica si comunicare la PNL.

Consiliul National al Audiovizualului functioneaza in prezent cu doar 9 dintre cei 11 membri titulari cat ar trebui sa aiba potrivit Legii audiovizualului.

In octombrie 2014, au expirat mandatele in CNA ale Narcisei Iorga (propusa de fostul presedinte Traian Basescu) si Cristinei Trepcea (propusa de Camera Deputatilor).

Narcisa Iorga a fost propusa pentru un nou mandat in Consiliul National al Audiovizualului, tot de catre Traian Basescu, insa la inceputul lunii decembrie 2014 plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a respins propunerea ca aceasta sa fie numita din nou membru in CNA.

Pe de alta parte, o alta propunere - cea a lui Marius Epure, seful Biroului de presa al Partidului Conservator (PC) - pentru functia de membru in CNA nu a fost luata in considerare, intrucat acesta ar fi fost propus doar de PC si nu de Camera Deputatilor, asa cum ar fi trebuit, dupa cum a anuntat, in luna decembrie, presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Georgica Severin.

In prezent, Consiliul National al Audiovizualului include 9 membri: Laura Georgescu (presedinte), Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

Potrivit Legii audiovizualului, Consiliul este compus din 11 membri si este numit de Parlament, iar durata mandatului membrilor este de 6 ani. 

Carti pentru copii cu pana la 60% reducere comenteaza /* (c)


(368 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Pe cine a propus Klaus Iohannis la CNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.