Vineri, 06 Februarie 2015 - 05:48 AM Aleg.RO: Amenzi sau inchisoare pentru textele ofensatoare de pe Facebook, in Bosnia

Publicat de: ---

Cotidianul

Sarbii din Bosnia vor sa pedepseasca aspru orice postare ofensatoare de pe retelele de socializare . Iar pedepsele ar putea ajunge de la amenzi penale pana la condamnari la inchisoare. Organizatiile pentru drepturile omului si cele care protejeaza independenta presei sunt deja in alerta.

Deputatii de la Banja Luka au elaborat deja un proiect de lege care vizeaza postarile care ar putea provoca tulburarea ordinii publice. Este vorba despre simboluri, texte, chiar si muzica prin care o persoana poate fi amenintata. Organizatiile neguvernamentale se tem ca o data votata o asemenea lege, se deschide calea unor abuzuri care pot afecta independenta presei.

In ultima vreme, in Republica Srpska, entitate care face parte din federatia Bosnia-Hertegovina, au avut loc mai multe proteste fata de sistemul politic din acest stat fost iugoslav. Au trecut 20 de ani de la terminarea razboiului care a dus la destramarea fostei Iugoslavii si Bosnia inca nu are o Constitutie.

Acordurile de pace incheiate in 1995 la Dayton tin locul legii fundamentale. Potrivit documentului, conducerea federatiei este alcatuita din cate trei reprezentanti ai fiecarei etnii: croata, musulmana si sarba.

 


(400 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Amenzi sau inchisoare pentru textele ofensatoare de pe Facebook, in Bosnia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.