Vineri, 06 Februarie 2015 - 05:48 AM Aleg.RO: GANDUL LIVE. Fost decan al Academiei Nationale de Informatii: Cum pot fi verificate, in mod simplu, afirmatiile Elenei Udrea

Publicat de: ---

Gândul Mediafax Foto// Alexandru Solomon

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Cristian Troncota, fost decan al Academiei Nationale de Informatii si, in prezent, profesor, a afirmat joi la Gandul LIVE ca daca se demonstreaza ca afirmatiile facute in spatiul public de Elena Udrea sunt adevarate, “atunci avem o problema foarte grava de securitate”, iar “traficul de influenta al sefului adjunct al directorului, care e militar, incalca orice fel de principii, norme de lucru intern” .

“Daca se demonstreaza ca ceea ce a declarat omul poltic, doamna Udrea, atunci avem o problema foarte grava, de securitate. Dar, doamna Udrea a spus ca nu are dovezi, iar traficul de influenta al sefului adjunct al directorului, care e militar, incalca orice fel de principii, norme de lucru intern. Domnul Coldea eu l-am avut student la Academie, nu era de zece, asa sunt baietii. Tocmai de aceea a facut si o cariera foarte frunmoasa, gradele nu i le-a pus domnul presedinte decat formal, dansul a condus operatiuni antitero, este crescut de mic la noi, singur s-a ridicat pe profesionalismul lui", a comentat Troncota.

Decanul Academiei Nationale de Informatii spune ca este “o legenda” ca Florian Coldea ar fi fost omul lui Traian Basescu. „Este o prostie. (Florian Coldea n.n.) a venit atunci cand a fost criza ziaristilor, a avut cele mai bune infomatii despre rezolvarea acelui caz. L-au luat in echipa aceea si a rezolvat problema. Normal ca unuia din asta ii pui galoane si il promovezi”, crede decanul Academiei Nationale de Informatii.

Povestind despre cum Sebastian Ghita l-a vizitat la inchisoare pe fostul ei sot, Dorin Cocos, inculpat in dosarul ”Microsoft”, Elena Udrea a dezvaluit la TVR un schimb de sms-uri cu deputatul PSD.

Revenind la verificarea afirmatiilor facute in spatiul public de Elena Udrea, decanul Academiei Nationale de Informatii a afirmat ca in cadrul SRI exista o structura interna de protectie, “o arie de securitate”, in afara caruia angajatii SRI nu pot iesi fara sa anunte. 

“Distinsa doamna ar trebui sa stie foarte bine ca intr-un serviciu de informatii exista o structura interna de protectie, pe care o sa o numesc eu, ca nu pot sa dau alte detalii, arie de securitate. In afara acestei arii de securitate nu poti sa iesi in calitate de cadru al institutiei decat prin raport si in situatii deosebite. De la femeia de serviciu si pana la directorul cel mare toata lumea la angajare semneaza un angajament  in care se mentioneaza ca sunt de acord ca permanent sa se intreprinda masuri speciale de protectie. Ceea ce inseamna ca esti in afara orelor de program si vrei sa faci un drum undeva la Ploiesti , neanuntat, pentru ca trebuie sa te scrii pe o lista si sa aprobe sefii ca vrei sa parasesti garnizoana, ca sa te ia altii in alta zona de protectie. Dar daca intervine ceva si trebuie neaparat sa faci, dai telefon si anunti, iar a doua zi faci un mic raportel si scrii ca am fost acolo, am rezolvat treburile astea. Treburi personale, d'pai probleme din astea, d’pai ca vine cineva in vizita ?”, a relatat Troncota la Gandul LIVE.

“Totul este in arie de protectie. Nu iese nimeni din aria de protectie. Ce spune distinsa doamna poate fi verificat imediat, se apasa pe niste butoane si se verifica daca este asa cum zice dansa. Mai ales la penitenciar, cand te duci sa vizitezi pe cineva, va dati seama ca acolo este o alta zona de protectie. Ca sa nu greseasca, de aceea ii protejeaza”, a aratat Troncota. 

Troncota a declarat ca pot fi verificate si afirmatiile privind vizitele de la sfarsit de saptamana pe care Dorin Cocos le-ar fi facut la SRI sefilor institutiei. asa cum a afirmat Elena Udrea. 

“Scrie in legea SRI ca directorul, pentru lamurirea unor probleme, poate sa invite si persoane din afara institutiei. Un academician, un om de afaceri, la sediu sau la o casa de protocol. Si aia e tot in aria de securitate. Poate sa cheme pe oricine, nu ii interzice legea, poate sa vorbeasca cu oricine”, spune Troncota.  

Citeste si Revelatiile lui Paleologu. De ce a ales noul PNL. Dezbatere Gandul LIVE


(349 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

GANDUL LIVE. Fost decan al Academiei Nationale de Informatii: Cum pot fi verificate, in mod simplu, afirmatiile Elenei Udrea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.