Joi, 12 Februarie 2015 - 05:23 AM Aleg.RO: Judecatorul Dumbrava de la CSM, despre cazul Udrea: Nu e normal sa aruncam in aer institutii pentru ca cineva are probleme penale

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Prezent miercuri la Ploiesti, unde a asistat la sedinta de bilant a Curtii de Apel, judecatorul Horatius Dumbrava, fost presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a afirmat ca, in opinia sa, nu este normal ca cei care au probleme de natura penala ”sa arunce in aer” institutiile din Romania .

”Nu e normal sa aruncam in aer toate institutiile din Romania pentru ca cineva are o problema de natura penala. Trebuie sa si-o rezolve in fata organelor judiciare, sa asteptam rezultatul acestor organe judiciare. Justitia nu se face la televizor, ci in primul rand in fata organelor judiciare”, a spus Horatius Dumbrava.

Intrebat daca se refera la deputatul Elena Udrea atunci cand face astfel de afirmatii, Dumbrava a spus ca se refera ”in special la doamna Elena Udrea, pentru ca de acolo a pornit toata discutia”.

De asemenea, referindu-se la Elena Udrea, Horatius Dumbrava a adaugat: ”Eu sper sa-si dovedeasca nevinovatia, sau, ma rog, sa nu se confirme vinovatia aparenta pe care o aduc procurorii”.

Horatius Dumbrava a mai spus ca rolul DNA si al SRI ”a fost recunoscut atat de Comisia Europeana, cat si de NATO”.

Intrebat daca reprezentantii sistemului judiciar simt presiune in urma afirmatiilor facute de unii politicieni in legatura cu activitatea lor, Dumbrava a raspuns ca oamenii din sistem nu mai resimt aceasta presiune, dar ca justitia trebuie ”sa stea deoparte de orice acuzatii nefondate”.

„Sistemul de justitie s-a maturizat. Nu mai simte fiecare procuror sau judecator acest tip de presiune. In schimb, exista aceasta neincredere in conceptul de justitie in momentul in care se arunca astfel de acuzatii. Noi trebuie sa pastram o justitie independenta si la nivelul aparentei. De aici vine si aceasta nevoie de a spune ca justitia ar trebui sa stea deoparte de orice astfel de acuzatii, nefondate, fara a fi in spate elemente concrete. Daca exista elemente concrete, metoda normala si fireasca este cea a unui denunt facut la organele judiciare sau sa fie sesizat Consiliul Superior al Magistraturii sau alte organe in drept si aceste organe in drept sa verifice toate afirmatiile care se fac”, a adaugat Horatius Dumbrava.

Citeste si Fostul sef de la Resurse Umane din Oficiul de Cadastru Bucuresti, trimis in judecata de DNA Citeste si Un barbat a agresat sexual o femeie si a talharit alte doua, in Bucuresti. Unde l-au gasit politistii Citeste si ELENA UDREA A FOST ARESTATA. Mesajul transmis imediat dupa arestare: „Am o veste rea si una buna”


(246 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Judecatorul Dumbrava de la CSM, despre cazul Udrea: Nu e normal sa aruncam in aer institutii pentru ca cineva are probleme penale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59000182151794 seconds.