Joi, 12 Februarie 2015 - 05:23 AM Aleg.RO: Amenzi de la 5.000 la 100.000 lei pentru practici comerciale inselatoare sau agresive

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Proiectul de lege a fost initiat de Guvern si modifica Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in raport cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor .

Astfel, proiectul prevede ca utilizarea de catre comercianti a unor practici comerciale incorecte este interzisa, fiind sanctionata cu amenda de la 5.000 la 100.000 de lei pentru practicile comerciale inselatoare si cu amenda de la 2.000 la 100.000 lei pentru practicle comerciale agresive.

Practici inselatoare sunt considerate lansarea unei invitatii de a cumpara produse la un anumit pret pentru ca apoi, in scopul promovarii unui alt produs, comerciantul sa recurga la refuzarea prezentarii produsului care a facut obiectul publicitatii, precum si refuzarea luarii comenzii privind respectivul articol sau al livrarii intr-un termen rezonabil, dar si prezentarea unui esantion cu defecte.

Practici comerciale agresive sunt si crearea, operarea sau promovarea unui sistem promotional piramidal in care consumatorul ofera o contraprestatie, inclusiv in produse, servicii sau bani in schimbul posibilitatii de a primi compensatie, ce provine special ca urmare a introducerii unui alt consumator in sistem decat ca urmare a vanzarii sau consumului produselor.

Proiectul stabileste ca sunt practici comerciale agresive orice actiune intreprinsa in vederea solicitarii premiului sau orice alt beneficiu care este conditionata de plata unei sume de bani ori de suportarea unui cost de catre consumator.

Proiectul prevede si faptul ca se interzice comercializarea alimentelor care au data limita de consum sau data durabilitatii minimale depasite.

Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect de lege.

Citeste si Noul an aduce cresterea salariului minim, TVA redus in turism, dar si amenzi mai mari pentru soferi Citeste si Amenzi pentru 600 de taximetristi din zona aeroporturilor si garilor


(129 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Amenzi de la 5.000 la 100.000 lei pentru practici comerciale inselatoare sau agresive | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67561101913452 seconds.