Miercuri, 25 Februarie 2015 - 05:33 AM Aleg.RO: Intalnire a unei delegatii parlamentare cu romanii din Spania. Ce nemultumiri au

Publicat de: ---

Cotidianul

Asociatiile romane din Spania cer ieftinirea taxelor consulare, sprijin pentru repatrierea persoanelor decedate si introducerea votului prin corespondenta . Reprezentantii comunitatii s-au intalnit cu delegatia parlamentara, condusa de deputatul PNL Mircea Dolha, care a criticat presa britanica. Are detalii Felix Damian.

Documentarul despre romani, difuzat de canalul britanic de televiziune Channel 4, ar trebui sa atraga reactii din partea Guvernului Romaniei, potrivit deputatului PNL Mircea Dolha. In urma discutiilor cu romanii de la Madrid, parlamentarul roman a criticat presa britanica si a amintit atacul terorist de la Charlie Hebdo, din Paris.

Mircea Dolha, deputat PNL: "O anumita parte a presei britanice este tabloida, o stim cu totii. Este din ce in ce mai exagerata. Din nefericire ati vazut ce s-a intamplat si in Franta cu presa care a incercat sa satirizeze lumea araba, religia araba, si nu cred ca este de bun augur ceea ce se intampla cu romanii. Noi suntem mult mai toleranti. Nici vorba sa raspundem cu violenta, dar putem si o facem: condamnam ferm astfel de practici care nu au de a face cu realitatea".

Discutiile deputatilor din Comisia Romanilor de Pretutindeni cu reprezentantii romanilor din Spania au fost destul de intense, mai ales dupa ce parlamentarii le-au atras atentia participantilor pentru ca nu sunt bine organizati.

Mircea Dolha, deputat PNL: "Sunteti un milion de romani. N-aveti un primar, n-aveti macar un consilier".

Reducerea taxelor consulare, repatrierea mortilor si votul prin corespondenta au fost cateva dintre problemele semnalate de romani deputatilor prezenti la sediul Ambasadei din Madrid.

Ligia Mihaila, presedinte Asociatia Trajano Madrid: „Problemele toate care s-au ridicat sunt probleme ale comunitatii romanesti, dar s-au mai ridicat si in alte ocazii."

Cea mai mare problema a romanilor din Spania este insa lipsa locurilor de munca.

Miguel Fonda Stefanescu, presedinte FEDROM: "Eu cred ca au multe dezavantaje si au probleme legate de sanatate, asa cum s-a spus si la intalnirea de aici".

Peste 730.000 de romani traiesc oficial in Spania si mai putin de jumatate au un contract legal de munca.

De la Madrid, pentru TVR, Felix Damian.


(368 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Intalnire a unei delegatii parlamentare cu romanii din Spania. Ce nemultumiri au | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.