Miercuri, 25 Februarie 2015 - 05:33 AM Aleg.RO: Udrea, despre arest: Am fost verificata la sange si dezbracata

Publicat de: ---

Financiarul

Deputatul Elena Udrea a povestit in plenul Camerei Deputatilor cum au fost cele sapte zile in arest, aratand ca a fost verificata la sange, dezbracata si dusa intr-o camera cu peretii scorojiti si WC de tip turcesc fara usa .

“Nu ma voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune nici rugaciuni. Nu ar fi corect fata de mine si nici fata de dvs si nici fata de romanii care ne privesc. Vreau insa sa stiti ce ati facut cu votul dvs pe 9 februarie. Ati votat trei cereri de arestare preventiva si o cerere de retinere. Pe 10 februarie am fost retinuta, iar pe 11 februarie am fost arestata pentru 30 de zile. Am fost dusa in arestul Politiei Capitalei, verificata la sange si dezbracata. Mi-au luat sutienul si am fost dusa intr-o camera cu dimensiunile de trei pe trei metri, cu patru paturi, cate doua suprapuse, apa calda era doar dimineata si noaptea, iar WC era de tip turcesc, fara usa, dotat cu un dus pe care il foloseam ca sa tragem apa. Atunci cand nimeni nu il folosea, puneam un pet pe post de capac ca nu cumva sa vina sobolanii. Peretii erau scorojiti, geamul nu se inchidea cum trebuie si era curent. Daca te spalai pe cap, nu aveai acces la fohn ca sa te usuci, ceea ce iti dadea sanse minim la o raceala, daca nu cumva la pneumonie sau meningita“, a spus Udrea.

Ea a precizat ca ar fi dorit sa vina in plen cu catuse ca deputatii sa le poata vedea.

“As fi vrut sa vin astazi in catuse in fata dvs sa le puteti vedea, sa le puteti atinge, ca sa intelegeti mai bine ce se intampla. Nu vreau sa vedeti aceasta descriere a faptelor ca un repros, din contra, intr-o anumita masura vreau sa va multumesc — mi-ati deschis ochii”, a aratat deputatul.

Elena Udrea a mai povestit ca acolo a intalnit doua femei, arestate preventiv intr-un dosar de evaziune fiscala.

“De prea multe ori se apeleaza la masura arestului preventiv fara ca aceasta sa se impuna. E o parghie de fortare similara cu tortura si se apeleaza adesea la ea iar Parlamentul — sunt convinsa — nu stie care sunt efectele acestor arestari preventive vazute ca mijloace de a usura ancheta. Trebuie sa oprim ca arestarea preventiva (…) sa devina o practica, ceea ce poate afecta ideea de dreptate si buna desfasurare a actului de justitie”, a punctat Udrea.

In opinia ei, s-a ajuns ca actul de justitie sa fie apanajul exclusiv al unei persoane sau al unei institutii. (Agentia Nationala de Presa AGERPRES)


(256 )

 

Link-uri înrudite

· Alte tiri din sursa
Financiarul

· Alte tiri de la ---


Azi: Cea mai citit tire din sursa Financiarul:

Udrea, despre arest: Am fost verificata la sange si dezbracata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparin autorilor. Nu suntem responsabili pentru coninutul acestora.