Vineri, 27 Februarie 2015 - 05:40 AM Aleg.RO: Fenechiu a dat semnalul regruparii. Deputatii plecati din PP-DD infiinteaza Partidul National Democrat

Publicat de: ---

Puterea taguri: daniel, fenechiu, pp-dd, partidul, national, democrat

In peisajul politicii romanesti se pregateste nasterea unui nou partid politic . Deputatul Daniel Fenechiu a anuntat joi demararea procedurii juridice pentru infiintarea Partidului National Democrat (PND). In acest sens au fost stranse deja 32.000 de semnaturi de sustinere, cu peste 7.000 peste numarul minim impus de lege.

Dosarul de infiintare a Partidului National Democrat va fi depus luni la Tribunalul Bucuresti, conform celor declarate de Fenechiu, care a mai completat ca deputatii care adera la formatiune sunt cei 10 care apartin fostului grup al PP-DD. Toate acestea se intampla in contextul in care la sfarsitul anului trecut, cei mai multi deputati PP-DD au parasit partidul, dar au decis sa ramana in grupul parlamentar. La inceputul sesiunii, Comisia juridica a Camerei a stabilit ca grupul parlamentar nu se desfiinteaza, avand in componenta 10 membri.

Grupul parlamentar al Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a solicitat, la 16 februarie, Biroului Permanent al Camerei sa-si schimbe denumirea in grupul „Democrat si Popular“, iar conducerea Camerei a trimis cererea la Comisiile juridice si de regulament.

Doctrina populara, in prim-plan

Daniel Fenechiu a explicat ca noul partid va avea o denumire diferita de cea a grupului parlamentar prin faptul ca sunt discutii cu deputati care considera ca sunt mai apropiati de doctrina populara. „Prima ratiune este ca, la data infiintarii grupului parlamentar, nu exista partidul, nu exista nici astazi. A doua este legata de faptul ca suntem in discutii cu deputati care se considera a fi mai apropiati de doctrina populara decat de doctrina national - democrata, drept pentru care nu ne-am dorit sa cautionam denumirea grupului intr-o directie care sa fie un blocaj pentru unii si intrucat curentul popular este unul important, poate cel mai important in Europa, ne-am dorit sa avem posibilitatea sa fim deschisi si catre reprezentantii acestui curent”, a precizat Fenechiu.

Fenechiu a insistat asupra faptului ca parlamentarii din PND nu vor fi in alianta nici cu PSD, nici cu PNL, ci vor sustine punctual proiectele. Dintre deputatii care vor face parte din PND fac parte Liliana Minca, Stefan Burlacu, Tudor Ciuhodaru, Mihai Deaconu si Gabriela Anghel. Fenechiu si-a fixat si un obiectiv pe termen scurt: va incerca sa refaca grupul parlamentar de la Senat. „Deocamdata, nu avem nici un parlamentar la Senat. Noi consideram ca o mare parte dintre colegii nostri (n.r. - din PP-DD), cu care am inceput in legislatura 2012-2016, au plecat din fostul partid nu din dorinta lor de a pleca, ci din cauza faptului ca nu s-au mai regasit sau au fost facuti sa plece. Daca exista disponibilitatea lor, discutii am avut in sensul asta, suntem deschisi spre a incerca sa refacem macar o parte insemnata din ce au fost grupurile noastre parlamentare, chit ca este foarte greu”, a spus Fenechiu.


(697 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Fenechiu a dat semnalul regruparii. Deputatii plecati din PP-DD infiinteaza Partidul National Democrat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.