Vineri, 27 Februarie 2015 - 05:40 AM Aleg.RO: Kelemen: Marko Attila calatoreste liber, nu are nicio restrictie; e treaba lui unde se afla

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Kelemen Hunor a fost intrebat, joi, de jurnalisti, in timpul unei vizite la Targu Mures, ce noutati are in cazul deputatului Marko Attila, pentru care Camera Deputatilor a aprobat, in decembrie, cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive, transmite corespondentul MEDIAFAX .

"Nu am nicio informatie noua pentru dumneavoastra, domnul Marko calatoreste liber, asa cum o faceti si dumneavoastra, toata lumea. Nu are nicio restrictie de a circula liber din Noua Zeelanda pana in Maldive, inclusiv la Budapesta. Deci e treaba lui unde se afla. Pana cand nu exista nicio restrictie de acest gen, nici intrebarea dumneavoastra nu are rost", a spus Kelemen.

Intrebat despre faptul ca Marko a cerut, printr-o scrisoare, dosarul in care este cercetat, dar nu a dat nicio adresa la care sa ii fie trimis, liderul UDMR a raspuns ca despre acest aspect ar trebui intrebat secretarul general al Camerei Deputatilor.

"Nu stiu, intrebati-l pe secretarul general. Are o adresa unde are domiciliul. Sa trimita acolo si lucrurile s-au rezolvat. Deci nu stiu care este problema. Are o adresa, are un domiciliu, acolo trebuie trimis. A trimis o scrisoare la Biroul Permanent si a trimis si la grup, la noi. Nu trebuie sa raspund eu, ci Biroul Permanent. Dosarul nu este la noi, la grup. Nu noi tinem dosarele care vin de la Procuratura, ci secretarul general. In Biroul Permanent colegii nostri au sustinut si secretarul general trebuie sa trimita la adresa de domiciliu. Deci care este filosofia, care este neintelegerea, in acest caz, explicati-mi si mie pentru ca eu inteleg perfect totul, dar vad ca dumneavostra sunteti ingrijorati de faptul unde are adresa domnul Marko", a spus presedintele UDMR.

El a mentionat ca nu stie unde are adresa Marko Attila, doar ca este "undeva langa Brasov sau in Brasov".

"Calatoreste unde doreste. Eu mi-am spus parerea despre domnul Marko si acest caz. Cand imi schimb parerea, va anunt", a conchis Kelemen Hunor.

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a trimis Biroului permanent al Camerei o scrisoare in care a solicitat sa i se trimita cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii sale preventive, precum si dosarul sau.

Secretarul Camerei, Niculae Mircovici, spunea ca deputatii nu stiu unde este Marko Attila Gabor si nu-i pot trimite dosarul, pe care ar fi putut sa-l studieze doar la Parlament.

"Marko Attila Gabor solicita sa i se trimita scrisoarea ministrului Justitiei si dosarul la o adresa pe care a indicat-o sau probabil ca la grup, nu stiu. S-a aprobat sa i se trimita o copie dupa cererea ministrului Justitiei, iar dosarul, intrucat are elemente care nu sunt publice, avea posibilitatea sa-l studieze aici. Dosarul se mai afla inca la Camera Deputatilor, are posibilitatea sa il studieze. Biroul Permanent a hotarat ca nu se poate trimite dosarul, totusi s-a pus problema cum sa fie trimisa scrisoarea ministrului Justitiei si s-a convenit sa se trimita la Comisia juridica scrisoarea sa, pentru un punct de vedere", explica Mircovici, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei.

El spunea ca nu e "treaba" Camerei sa-l caute pe Marko Attila Gabor. "Nu stim unde este domnul deputat, a fost intr-o deplasare in Ungaria, nu stim a venit, nu a venit, nu e treaba noastra sa il cautam", afirma Niculae Mircovici.

Marko Attila Gabor a transmis o scrisoare Biroului Permanent in care arata ca, avand in vedere ca in zilele de 2 si 3 decembrie nu a fost la Bucuresti, fiind plecat la Budapesta in vederea participarii la Forumul reprezentantilor maghiarilor din Bazinul Carpatic, si avand in vedere ca ulterior, "prin mai multe memorii adresate DNA", a facut "dovada nevinovatiei sale dincolo de orice dubiu" roaga conducerea Camerei sa ii puna la dispozitie intreg dosarul transmis impreuna cu scrisoarea ministrului Justitiei, in vederea identificarii "existentei suspiciunii rezonabile a solicitarii Parchetului de incuviintare a arestarii preventive".

Deputatul UDMR preciza ca, in 2 decembrie, Comisia juridica nu a intrunit numarul necesar de voturi si nu a formulat o propunere de incuviintare a arestarii sale preventive insa plenul Camerei Deputatilor a aprobat cu majoritate de voturi hotararea prin care incuviinta arestarea preventiva.

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat, in 3 decembrie, cu 171 voturi "pentru" si 111 "impotriva", cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, acuzat de abuz in serviciu in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

In 16 februarie, MAE preciza, ca urmare a unei interpelari din partea deputatului Bogdan Diaconu privind masurile luate pentru gasirea deputatului UDMR Marko Attila, ca nu sunt intrunite conditiile pentru un eventual demers diplomatic, mentionand ca pana in prezent nu este emis un mandat european de arestare.

Anterior, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, declara ca nu stie unde se afla deputatul Marko Attila, aratand ca nu este oportun sa se faca negocieri, atat timp cat orice stat UE este obligat sa respecte normele europene in privinta solicitarilor venite de la un oricare alta tara membra.

Afirmatia ministrului Robert Cazanciuc a fost facuta in contextul informatiilor ca deputatul Marko Attila, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare si anchetat in dosarul disjuns din cel in care Alina Bica a fost trimisa in judecata, s-ar afla la Budapesta, sub protectia premierului maghiar Viktor Orban.

Citeste si Batalie in PSD pentru sefia Consiliului National. Cine sunt cei cinci care se bat pentru scaunul lui Adrian Nastase Citeste si Europarlamentarul Cristian Preda, invitat astazi, de la ora 20.00, la GANDUL LIVE, intr-o dezbatere despre finantarea partidelor Citeste si Iohannis, la Berlin. Merkel: „Vom vorbi cu partenerii nostri europeni despre aderarea Romaniei la Schengen”


(436 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Kelemen: Marko Attila calatoreste liber, nu are nicio restrictie; e treaba lui unde se afla | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60131001472473 seconds.