Vineri, 27 Februarie 2015 - 05:40 AM Aleg.RO: Sora premierului Ponta: Eu, mama mea si SC Exfin nu am avut legaturi contractuale cu SC Grossmann

Publicat de: ---

Financiarul

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Hertanu, audiata joi la sediul DNA Ploiesti in dosarul in care a fost arestat sotul acesteia, sustine ca ea, dar si mama sa si SC Exfin 2000 nu au avut niciodata legaturi contractuale cu firma Grossmann, implicata in cazul deturnarii de fonduri europene de la Comarnic .

”Doresc sa fac cunoscut ca, in ciuda informatiilor vehiculate in presa, eu, mama mea sau SC Exfin 2000 nu am avut niciodata niciun fel de legatura contractuala cu SC Grossmann Engineering SRL”, a scris Alexandra Hertanu intr-o postare pe pagina sa de Facebook, distribuita ulterior de premierul Victor Ponta pe contul sau.

Aceasta arata ca a venit la sediul DNA Ploiesti de bunavoie, pentru a recupera o serie de hard disk-uri ridicate de procurori, sustinand in fata anchetatorilor si o declaratie in calitate de martor in dosar.

”Respect dreptul presei de a cere informatii despre subiecte de interes public, dar in acelasi timp consider ca si publicul are dreptul la informatii corecte si complete. In concluzie, pentru a evita speculatiile, vreau sa se stie ca in aceasta dimineata m-am prezentat de bunavoie la sediul DNA Ploiesti pentru a recupera hard disk-urile apartinand SC Exfin 2000 in care am calitatea de administrator si asociat. Cu aceasta ocazie, mi s-a solicitat si am acceptat sa dau o declaratie de martor. Asta a fost tot!”, a mai scris Alexandra Hertanu.

Sora premierului Victor Ponta a petrecut, joi dimineata, doua ore in sediul Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti, unde a fost audiata in calitate de martor, ea declarand presei la finalul audierilor ca a avut ”ceva de recuperat” de la DNA.

Iulian Hertanu este urmarit penal in stare de arest preventiv pentru constituire de grup infractional organizat, deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala in legatura cu un contract pe fonduri europene privind extinderea retelei de canalizare in orasul prahovean Comarnic.

In acelasi dosar sunt urmariti penal sub control judiciar deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fostul consilier judetean Mihail Coman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar si directorul de productie al SC Hidro Prahova, Iuliu Virgiliu Roman.

De asemenea, au mai fost arestati preventiv omul de afaceri Vladimir Ciorba si directorul de la SC Grossmann Engineering Group, Ilie Dragan. (Agentia Nationala de Presa AGERPRES)


(633 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Financiarul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Financiarul:

Sora premierului Ponta: Eu, mama mea si SC Exfin nu am avut legaturi contractuale cu SC Grossmann | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.