Vineri, 27 Februarie 2015 - 05:40 AM Aleg.RO: Senatorii au respins o noua lege a gratierii, care ar fi dus la gratierea completa de pedepselor de inchisoare de pana la doi ani

Publicat de: ---

Puterea taguri: senator, respinge, noua, lege, gratiere, duce, complet, pedeapsa, inchisoare, pana, doi, an

Senatorii au respins miercuri, in cadrul sedintei de plen, o noua lege a gratierii, semnata de senatorul PC Cristiana Anghel . Proiectul ar fi dus la gratierea completa de pedepselor de inchisoare de pana la doi ani si reducerea unor parti din pesepsele care depasesc doi ani de zile inchisoare.

Proiectul de lege  a primit 67 de voturi „impotriva” si 3 „abtineri”. Actul normativ va fi supus dezbaterii si votului final in Camera Deputatilor, care este for decizional.

Propunerea are in vedere gratierea completa a pedepselor de pana la doi ani de inchisoare si reducerea cu o treime a celor pana la cinci ani inchisoare si cu un sfert a celor pana la 8 ani inchisoare.

Initiativa precizeaza ca gratierea nu se aplica recidivistilor, insa are efecte in cazul pedepselor de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.


(341 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Senatorii au respins o noua lege a gratierii, care ar fi dus la gratierea completa de pedepselor de inchisoare de pana la doi ani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.7129328250885 seconds.