Marți, 31 Martie 2015 - 05:34 AM Aleg.RO: "Golania" din curtea lui Traian Basescu

Publicat de: ---

Cotidianul

De la inaltimea celor 2% pe care le-ar mai avea PMP in intentia de vot, potrivit unor date prezentate de un fost consilier al sau, Traian Basescu ataca de trei zile la baioneta votul Senatului in cazul Dan Sova si numirea lui Eugen Teodorovici la Finante, omitand sa spuna ca practici similare sunt prezente chiar in curtea sa .

Ignorand ce s-a intamplat in cazul Udrea, Basescu a calificat drept "golanie" votul in cazul Sova - si nu conflict intre puterile statului cum a sesizat Klaus Iohannis CCR, iar pe Teodorovici l-a pus la zid - intr-un nou atac la presedinte - pe motiv ca noul ministru al Finantelor a votat impotriva arestarii lui Dan Sova.

"Eugen Teodorovici, senator PSD de Buzau si ministru al Fondurilor Europene a votat impotriva retinerii si arestarii lui Dan Sova. Dupa vot, intr-un (foarte) tirziu a reactionat chiar si presedintele Romaniei, cu un limbaj de lemn si fara sa explice consecintele. Si pentru ca totul este..."pas cu pas" intr-un si mai mare tirziu presedintele Romaniei se intreaba daca avem un conflict intre puterile statului. Eu cred ca avem doar o golanie. Iar astazi s-a facut "pasul" decisiv. V.V.Ponta si Klaus Iohannis au convenit ca Eugen Teodorovici sa devina ministru al Finantelor publice . Bravos natiune, halal revolutie pe 16 noiembrie 2014. Alianta de la Grivco si USL-ul sunt mai vii ca oricind dar nu "pas cu pas" ci buluc.", acuza Basescu vineri pe pagina sa de Facebook.

Duminica Basescu si-a continuat atacul, nemultumirea lui aparenta fiind de asemenea ca Teodorovici ar putea fi numit de catre Iohannis ministru de Finante desi a votat impotriva cererii de arestare a lui Dan Sova.

"Poate nu ati stiut (referire la Iohannis - nr.) ca s-a opus retinerii si arestarii lui Dan Sova pentru falsificarea probelor.Dar astazi cind stiti acest lucru din imaginile de la Gindul, a-l valida pe Teodorovici care a votat pentru ascunderea adevarului, este un semnal care va trimite inapoi la Grivco si in bratele turnatorului Felix", ii transmitea Basescu lui Klaua Iohannis duminica cu o zi inainte de depunerea juramantului de catre noul ministru al Finantelor. Iar azi, dupa investirea lui Teodorovici laa Cotroceni, a concluzionat: "Cu juramintul depus de Teodorovici, asta e. Punct si de la...vara lui 2012, ÎNAINTE !".

Atacul fostului presedinte la actualul presedinte si la noul ministru de Finante a fost preluat pe nemestecate de intreaga presa, fara nici cea mai mica referire la ce s-a intamplat recent chiar in curtea lui Traian Basescu.

Ce nu spune Basescu. "Golania" din curtea lui

8 februarie. Camera Deputatilor se pregatea sa-si dea votul in privinta cererilor DNA de urmarire penala, retinere si arestare preventiva a Elenei Udrea. Cu o zi inainte de vot, noul sef formal al partidului lui Traian Basescu, Eugen Tomac, anunta ca PMP va vota exact cum au votat Eugen Teodorovici si PSD in cazul Dan Sova, respectiv impotriva arestarii preventive a protejatei fostului presedinte.

Eugen Tomac declara atunci pentru agentia Mediafax ca parlamentarii partidului sau vor vota impotriva arestarii preventive a lui Udrea, dar in favoarea inceperii urmaririi penale in cazul acesteia. Adica la fel cum a votat Eugen Teodorovici (si intreg PSD-ul) impotriva cererii de arestare preventiva a lui Sova, pe care Traian Basescu o incrimineaza acum.

"Legat de propunerea de incepere a urmaririi penale, pozitia parlamentarilor PMP ramane consecventa si vom vota inceperea urmaririi penale in cazul Elenei Udrea. În ceea ce priveste cele trei solicitari de arestare preventiva, decizia este aceea de a vota impotriva. Credem ca orice cetatean al Romaniei, indiferent cum se numeste, sa aiba la indemana toate instrumentele pentru a se apara. Pozitia noastra este ca vom vota impotriva", declara pe 8 februarie Eugen Tomac, presedintele partidului lui Traian Basescu. (Vezi aici).

Astfel, oamenii lui Basescu anuntau atunci ca la ei justitia e cu portia: pentru urmarire penala - da, pentru arestare preventiva - ba.

Camera Deputatilor a avizat, in cele din urma in 9 februarie urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a Elenei Udrea atat in dosarul Microsoft, cat si in dosarul Gala Bute, dar nu cu ajutorul parlamentarilor lui Basescu.

"Golania" lui Udrea

Asemanarile dintre cazul Dan Sova si Elena Udrea nu se opresc insa aici. Scandalul in cazul Sova a fost provocat de faptul ca Senatul a decis sa ia in calcul, pentru respingerea cererii DNA, majoritatea senatorilor existenti si nu a celor prezenti, asa cum prevede Constitutia. O astfel de mutare a incercat insa si Elena Udrea, protejata lui Traian Basescu.

23 februarie. Camera Deputatilor aproba noi cereri ale DNA de incuviintare a uraririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea. Dorindu-si o majoritate pe modelul Sova, incriminata de Traian Basescu azi, aparatorul lui Udrea afirma atunci ca nu au votat jumatate plus unu din numarul deputatilor existenti, ci s-a calculat cvorumul pe baza celor prezenti.

"Nu a fost intrunita majoritatea ceruta de lege. Articolul cere sa existe o majoritate de jumatate plus unu din membrii Camerei, iar ieri au fost doar 170 de voturi „pentru” din 199, minim. Vom invoca faptul ca e un vot de neavizare, pentru ca nu exista majoritatea prevazuta de lege”, declara avocatul lui Udrea Marius Striblea pe 24 februarie.


(455 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

"Golania" din curtea lui Traian Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.88556408882141 seconds.