Marți, 07 Aprilie 2015 - 05:42 AM Aleg.RO: Ponta ii cheama pe social democrati din concediu

Publicat de: ---

Cotidianul

Victor Ponta a facut luni apel la colegi, dar si la opozitie pentru a se reuni marti, la ora 13:30, sa discute statutul deputatilor si senatorilor, informeaza B1 TV .

Acestia vor veni din concediu, special pentru a schimba legea 96/2006 si pentru a fi pusa in acord cu decizia Curtii Constitutionale. Victor Ponta a precizat ca va vota pentru schimbarea legii.

”Întotdeauna respectam legea. Asta e un comentariu politic. Vom respecta intotdeauna deciziile instantelor. Apreciez dorinta dumneavoastra de polemica politica”, a spus Ponta.

Este vorba despre modificarea articolului 24, aliniatul 4 din legea nr. 96/2006, privind statutul deputatilor si senatorilor, pentru a permite ca hotararile privind aprobarea cererilor de retinere si arestare a parlamentarilor, adresate de ministrul justitiei, sa se adopte cu votul secret al majoritatii membrilor prezenti, si nu cu majoritatea tuturor membrilor Camerei sesizate, cum este prevazut la acest moment.

”Iubesc Constitutia in egala masura cu domnul Presedinte. Nu vreau sa mai traiesc momentele din 2010, cand presedintele anunta de la Cotroceni, taieri de salarii si pensii”, a mai afirmat acesta.

Premierul a mai spus ca exista o colectare la bugetul de stat peste asteptari.

Veniturile la bugetul de stat au fost cu "trei - trei miliarde si jumatate" lei mai mari fata de nivelul programat in primul trimestru al acestui an, a spus Ponta.

Acest lucru este benefic deoarece permite reducerea TVA inainte de 1 ianuarie 2016.

"Aceasta situatie ne permite sa mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscala legata de TVA chiar inainte de intrarea in vigoare a Codului Fiscal", programata pentru 1 ianuarie 2016, a declarat primul-ministru.

Lupta impotriva evaziunii fiscale a dus la un grad de incasare a veniturilor a fost de "107% fata de program", iar in martie nivelul a fost de 114%, potrivit lui Ponta.

El a precizat ca marti va fi decisa, in Guvern, reducerea cotei standard de TVA la 20% sau diminuarea TVA la produse alimentare la 9%.

De asemenea, acesta a mai anuntat ca se va face un bilant in perioada urmatoare a celor trei ani de guvernare.

”Voi face Pastele cu familia, undeva unde sa nu ma gasiti”, a mai spus premierul.

Alina Gorghiu a caracterizat, sambata, convocarea pentru ziua de marti a plenului Parlamentului drept "golanie politica".

Copresedintele PNL a explicat ca marti "foarte multi colegi parlamentari, din pricina sarbatorilor legale, nu vor fi prezenti la Parlament".

Alesii au fost chemati "tocmai marti" pentru "a nu putea fi votate actele necesare punerii in legalitate" a Regulamentului cu Constitutia, a acuzat Gorghiu.

"Sedinta reunita a Camerei Deputatilor si Senatului de marti, 7 aprilie. Eu nu am mai vazut asemenea golanie politica de foarte multa vreme" a declarat Gorghiu, intr-o conferinta de presa.


(205 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Ponta ii cheama pe social democrati din concediu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71311211585999 seconds.