Marți, 07 Aprilie 2015 - 05:42 AM Aleg.RO: Voicu: Bica se simte groaznic la Penitenciarul Targsor. Cele 200 de detinute ii striga foarte multe

Publicat de: ---

Cotidianul

Avocata Laura Voicu a facut declaratiile la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a fost citata sa se prezinte in dosarul in care procurorii o acuza de fapte de coruptie .

"Este prima data cand o sa ma vad cu doamna procuror care m-a trimis jos 24 de ore", a spus Laura Voicu, facand referire la retinerea sa pentru 24 de ore, in 19 martie, in dosarul in care este acuzata ca a atestat ilegal ca un barbat este avocat stagiar in Baroul Bucuresti si l-a trimis sa o reprezinte la DNA. Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 20 martie, ca Laura Voicu sa fie cercetata sub control judiciar.

Intrebata ce face Alina Bica, Laura Voicu a raspuns: "Groaznic". Avocata a precizat ca fosta sefa a DIICOT a fost transferata, dupa trimiterea in judecata, la Penitenciarul de Femei Targsor, unde se afla in carantina si sta singura in camera.

"Este o masura legala, dar nu normala. Probabil este doar o coincidenta ca, intr-o zi de miercuri, primul mandat de arestare preventiva (in cazul Alinei Bica, n.r.) a fost inlocuit cu arest la domiciliu, iar eu am fost ridicata. Si poate, ca o alta coincidenta, ca in ziua in care am ridicat problemele legate de exceptiile pentru dosarul Bica 2, ea a fost mutata la Targsor", a adaugat Voicu.

Intrebata cum s-a acomodat Alina Bica in penitenciar, avocata a spus ca, din cate a inteles, angajatii de acolo sunt respectuosi, dar spera ca acestia sa o protejeze, intrucat la Targsor sunt multe detinute care au fost anchetate de DIICOT.

"Este intr-un penitenciar in care, atunci cand traverseaza curtea penitenciarului, cele 200 de detinute de acolo ii striga foarte multe, pentru ca majoritatea dosarelor lor au fost facute de Bica la DIICOT. Este ingrozitor. Sunt convinsa ca domnii de acolo vor da dovada de profesionalism desavarsit si o vor proteja", a mai declarat Voicu.

Intrebata daca Bica nu se astepta sa ajunga la Penitenciarul Targsor, Voicu a spus: "Sa nu uitam ca noi am avut o cerere admisa de reprezentantul DNA, prin care am solicitat ca doamna Bica sa fie incarcerata, macar pe aceasta faza a cercetarii, in Arestul Central, dar a fost mutata instant".

Intrebata daca spera sa castige alegerile la Baroul Bucuresti in acest an, Laura Voicu s-a aratat optimista si a aratat ca a facut si o platforma-program, impreuna cu echipa sa.

In 26 februarie, fosta sefa a DIICOT Alina Bica fost trimisa in judecata, in dosarul "Bica 2", in care este acuzata alaturi de Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. Fosta sefa a DIICOT, omul de afaceri Dorin Cocos si Ionut Mihaileanu sunt arestati preventiv, Alin Cocos este in arest la domiciliu, iar Adriean Videanu este judecat sub control judiciar.

Alina Bica este judecata pentru ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender in dosarul in care este judecat, dar si pentru abuz in serviciu in cazul lui Videanu.

Dosarul "Bica 2" a fost disjuns din cel in care fosta sefa a DIICOT fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

In dosarul "Bica 1" sunt judecati pentru abuz in serviciu Crinuta Dumitrean, fosta sefa a Comisiei Centrale de Despagubiri, Sergiu Ionut Diacomatu, deputatul Catalin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lacramioara Alexandru, Oana Vasilescu si Dragos George Bogdan. Evaluatorul Emil Nutiu si omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Avocata Laura Voicu este cercetata, din 19 martie, intr-un dosar in care procurorii DNA o acuza de favorizare a faptuitorului si instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.

Potrivit anchetatorilor, Laura Voicu, aparator ales al Georgiei Ioana Deaconu, fosta vicepresedinta a Asociatiei "Tineri Pentru Viitor", arestata preventiv intr-un dosar instrumentat de DNA, cunoscand faptul ca Niculae Learciu nu detine calitatea de avocat, fiind inscris in asa numitul "Barou constitutional", l-a desemnat pe acesta sa participe la activitati de urmarire penala ce urmau a se desfasura la sediul DNA in dosarul lui Deaconu, precum si, in repetate randuri, in alte cauze aflate pe rolul DNA, potrivit procurorilor. Din dispozitia Laurei Voicu, Learciu ar fi exercitat si alte activitati ce tin de profesia de avocat, prezentandu-se la termene de grefa in Serviciul de retinere si arestare preventiva unde a acordat asistenta juridica mai multor clienti ai acesteia.

Procurorii o acuza pe avocata ca, prin prezentarea lui Learciu ca avocat, ar fi urmarit si posibila inlaturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate in urma desigilarii sacilor in care acestea se aflau, intrucat aceasta operatie nu ar mai fi putut fi refacuta, iar lipsa apararii inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obtinerii lor, cu consecinta imposibilitatii utilizarii acestora ca mijloace de proba.


(220 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Voicu: Bica se simte groaznic la Penitenciarul Targsor. Cele 200 de detinute ii striga foarte multe | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59008193016052 seconds.