Miercuri, 22 Aprilie 2015 - 05:29 AM Aleg.RO: Candidaturi surpriza pentru posturile din ANRE

Publicat de: ---

Bursa      Inca patru candidati s-au inscris in cursa pentru cele doua locuri din Comitetul de Reglementare al ANRE, care vor deveni vacante incepand de maine, unele nume fiind o surpriza pentru piata (pentru unii placuta, iar pentru altii mai putin placuta, in functie de interese) .
     Comisia de Industrii din Camera Deputatilor a primit, ieri, CV-urile de la Mihai Albulescu - actualul secretar de stat din Ministerul Energiei care se ocupa de domeniul gazelor, Virgil Musatescu - reputat specialist in domeniul energetic, membru in CA-ul Fondului Roman de Eficienta Energetica, Gabriel Adrian Margin - din 2005 si pana in prezent lucreaza ca director in cadrul Electrica Serv Transilvania Nord, dar a fost si directorul de cabinet al fostului ministru al Economiei, Lucian Bode, Mihai Octavian Ramniceanu - director in cadrul ANRE din 2001 si pana in prezent.
     ANRE este autoritatea din subordinea Parlamentului care reglementeaza piata noastra de electricitate si gaze si tine in mana veniturile gigantilor energetici, ziarul BURSA relatand recent ca UNPR si si PLR duc negocieri intense cu PSD pentru cele doua locuri din Comitetul de Reglementare, dar si pentru cel de vicepresedinte ANRE, care va fi vacantat tot de maine.
     Ceilalti sapte candidati care s-au inscris pana acum pentru posturile din Comitet sunt Teodor Bobis si Carmen Filipescu, al caror mandat expira maine, Dumitru Chisalita, Mitricof Crum, Valentin Macec, Radu Ioan Puscariu si Victorel Florin Radoi, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Camerei Deputatilor. Surse parlamentare, dar si din piata de energie, sustin ca acesti candidati nu ar fi sustinuti de vreun partid, cu exceptia lui Macec, care pare sa aiba in continuare legaturi cu coalitia de guvernare.
     Sursele afirma ca Bobis ar fi pierdut sprijinul PSD, iar Filipescu - pe cel al PNL.
     Valentin Macec ocupa, in prezent, pozitia de sef serviciu in cadrul Transgaz, iar in anii trecuti a fost country manager al Sumec China, membru in CA Tarom, IAR Ghimbav si Romaero, dar si consilier al ministrilor Transporturilor si Economiei (2012-2014).
     Ieri pe holurile Parlamentului se spunea ca lista candidatilor nu s-ar opri aici si ca lupta pentru functia de vicepresedinte ar urma sa se dea intre Rodin Traicu, deputat PSD in Comisia de Industrii, Mihai Albulescu si Dumitru Chisalita. Sunt si voci care afirma ca Dumitru Chisalita nu ar avea sprijin politic, ca Mihai Albulescu ar dori sa fie simplu membru in Comitetul de reglementare si ca singurul candidat cu sanse sa fie sprijinit politic pentru functia de vicepresedinte ar fi Rodin Traicu, dar care inca nu si-a depus candidatura.
     Dumitru Chisalita a ocupat diverse pozitii de director in cadrul Romgaz in perioada 2008-2012, lucrand in companie din 1998. Dupa 2012, domnia sa a fost administrator al Romgaz, consilier al fostului ministru al Energiei Razvan Nicolescu, iar din decembrie 2014 ocupa pozitia de administrator al Enel Energy.
     Pe site-ul Camerei Deputatilor nu este precizat termenul limita de depunere a candidaturilor, adresa de e-mail sau de fax. Astfel, procedura de selectie ramane doar partial clara, dupa ce in 2012 tara noastra a fost mustrata de Comisia Europeana pentru modul netransparent in care Parlamentul a decis membrii conducerii ANRE si ai Comitetului de Reglementare.
     Nu este clar nici daca vicepresedintele ANRE va fi selectat dintre CV-urile depuse sau va aparea la propunerea PSD. Pana ieri, nu fusese stabilita nici procedura de selectie si nici programul audierilor in comisii.   


(279 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Candidaturi surpriza pentru posturile din ANRE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59312605857849 seconds.