Joi, 23 Aprilie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: Camera Deputatilor a respins motiunea simpla a PNL privind situatia mineritului

Publicat de: ---

AMOS News

Motiunea a fost respinsa cu 101 voturi pentru, 184 impotriva si 14 abtineri .

In textul motiunii PNL se vorbeste despre "situatia dezastruoasa" in care se gaseste mineritul, cele mai afectate fiind complexurile energetice Oltenia si Hunedoara.

"Cele mai afectate sunt complexurile energetice Oltenia si Hunedoara, care impreuna asigura aproape 30% din productia de energie la nivelul tarii. PNL cere Guvernului condus de Victor Ponta si Ministerului Economiei condus de Andrei Gerea sa opreasca jaful de la aceste companii si sa elimine influentele politice", se arata in motiunea simpla.

Liberalii cer si “implementarea OUG 109/2011 privind guvernanta corporatista, in spiritul si litera acesteia, pentru a da o sansa reala relansarii celor doua companii de stat, elaborarea Strategiei Energetice Nationale, printr-un dialog cu actorii implicati, care sa raspunda nevoilor interne si, mai departe, provocarilor si cerintelor Uniunii Europene, masuri concrete pentru eliminarea clientelismului politic care macina sistemul din interior si il vulnerabilizeaza in conditiile in care tara noastra ar trebui sa identifice solutii urgente pentru consolidarea sistemului energetic national in contextul regional extrem de fragil".

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a criticat, in plen, motiunea simpla PNL privind mineritul, spunandu-le semnatarilor: "Cand incercati sa dati cu pietre, mai bine va uitati in oglinda", liberalul Ludovic Orban replicandu-i ca niciun ministru nu si-a permis sa trateze Parlamentul, "cu tupeu, injuraturi".


(259 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Camera Deputatilor a respins motiunea simpla a PNL privind situatia mineritului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61310505867004 seconds.